Arad: Viceprimar din județul Arad, acuzat de conflict de interese. I-a închiriat socrului său o parte din pașunea comunei

Viceprimarul comunei Cărand din județul Arad, Daniel Traian Senaci, este acuzat, marți, de către Agenția Națională de Integritate (ANI) că s-ar fi aflat în conflict de interese administrativ.

Viceprimarul e acuzat că ar fi votat un proiect prin care Primăria a închiriat socrului său o parte din pășunea comunei.

ANI nu a prezetat mai multe informații despre cazul viceprimarul din județul Arad, iar acesta nu a putut fi contactat pentru a prezenta un punct de vedere în acest caz.

Conform ANI, „în calitate de consilier local a inițiat proiectul de hotărâre privind închirierea pajiștilor comunale în suprafață de 574,44 ha și a votat în mod favorabil pentru adoptarea Hotărârii Consiliului Local Cărand din 10 aprilie 2017, deși avea un interes personal în problema supusă dezbaterilor consiliului local”.

„Astfel, persoana evaluată avea posibilitatea să anticipeze că adoptarea acestei hotărâri ar putea prezenta un beneficiu pentru socrul său, interes care s-a materializat întrucât, urmare a hotărârii respective, s-au încheiat două contracte în baza cărora socrul persoanei evaluate a primit în chirie de la Primăria Cărand pajiște în suprafață totală de 35,14 ha”, se mai arată în comunicatul ANI.

Conform legii, viceprimarul ar fi trebuit să se abțină. El are posibilitatea să conteste în justiție acuzele ANI. Dacă însă acuzele rămân definitive, atunci Daniel Traian Senaci își pierde mandatul de consilier local și implict funcția de viceprimar.

În ultima perioadă, mai mulți primari din județul Arad și-au pierdut mandatele ca uramare a pierderii unor procese cu ANI.