Arad: 257 de mașini fără stăpân sau abandonate pe domeniul public în Arad. Harta zonelor cu probleme

257 de mașini fără stăpân sau abandonate pe domeniul public sau privat al statului au fost identificate în municipiul Arad de la jumătate lunii decembrie până în acest moment, a anunțat Poliția Locală, care menționează că activitatea de verificare a autoturismelor de acest fel s-a finalizat.

Imagine

Imagine

Imagine

O hartă a mașinilor abandonate poate fi cosultată pe pagina de internet a primăriei municipiului Arad, la adrrsa  https://app.primariaarad.ro:5743/pla , care poate fi completată în timp real.
Acțiunile de amploare ale polițiștilor locale desfășurate în toate cartierele municipiului au scos la iveală faptul că sunt 196 de autovehicule abandonate din care 170 înmatriculate în Arad, 16 în străinătate, 10 în Timișoara, 3 în București și câte un autoturism înmatriculat în județele Mehedinți, Gorj, Suceava, Bihor, Alba. Alte 61 de autovehicule sunt fără stăpân.
Cele mai multe autovehicule abandonate/fără stăpân au fost găsite în cartierele Grădiște, Aurel Vlaicu și Micălaca.

Ce se întâmplă cu mașinile abandonate în afara domeniului public

În ceea ce privește autovehiculele plasate în afara domeniului public, în curțile interioare ale condominiilor, Primăria Municipiului Arad spune că nu are dreptul legal de a le ridica, însă poate sprijini asociațiile de proprietari în sensul că odată sesizată existența unor astfel de cazuri poate să utilizeze mijloacele proprii pentru notificarea proprietarilor în vederea mutării mașinilor.
Ulterior, se va comunica notificarea către asociațiile ce au întocmit sesizarea, fapt ce permite acestora evaluarea intervalului de timp dincolo de care optează pentru sesizarea instanțelor judecătorești.
Polița Locală Arad va solicita emiterea de către primar a unor dispoziții de ridicare și ulterior de trecere în patrimoniul UAT Arad, în situațiile în care persoanele fizice/juridice care au semnalat existența unor astfel de cazuri prezintă declarații notariale prin care confirmă că vehiculele respective sunt abandonate pe domeniul public de mai bine de un an.
Un astfel de demers vine în întâmpinarea numeroaselor sesizări prin
care cetățenii semnalează existența vehiculelor abandonate, însă Poliția Locală  Arad nu poate proba această realitate decât pentru intervale de timp mai scurte, respectiv de la emiterea notificării de către propriii agenți constatatori din teren.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.