Arad: 36 de persoane, cercetate pentru evaziune fiscală cu material lemnos

36 de persoane din Arad sunt cercetate decătre procurorii dincadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad pentru evaziune fiscală în afaceri cu material lemnos, a anunțat, miercuri, Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad.

Anchetatorii au efectuat 20 de percheziţii – 19 în locaţii ale persoanelor fizice şi una la un ocol silvic privat – ocazie cu care au fost ridicate înscrisuri şi documente relevante, precum şi sumele de 24.730 euro, 107.364 lei şi 5500 forinţi.

Conform purătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, procurorul Dan Ursu, din probele administrate până în acest moment, a rezultat suspiciunea rezonabilă că în perioada 2015-2018 aceste persoane au desfăşurat activităţi independente privind achiziţia de material lemnos, utilizând diferite autovehicule, operaţiuni prin care au obţinut venituri pe care nu le-au declarat organului fiscal teritorial.

Prejudiciul total cauzat bugetului de stat prin nedeclararea veniturilor realizate, estimat, se ridică la suma de 699.387 lei, ceea ce reprezentă impozitul în procent de 16 la sută ca urmare a veniturilor realizate în cuantum de 4.371.172 lei.

Polițiștii și procurorii continuă cercetările în acest caz.