Arad: 40 de misiuni în 24 de ore pentru pompierii din Arad, printre care 14 incendii, care au cauzat pagube materiale, iar o femeie a ajuns la spital 

40 de misiuni au avut în 24 de ore pompierii din Arad. Este vorba despre 14 incendii, 24 intervenții SMURD și 2 alte tipuri de intervenții.  Toate subunitățile de intervenție ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență ARAD au fost implicate în misiuni de intervenție în ultimele 24 de ore.

Două incendii au fost extrem de puternice, au creat pagube materiale mari, iar o femeie a ajuns la spital.

Din 14 incedii, 12 au fost de vegetație uscată. Într-un caz, incendiul s-a propagat la o fermă

Conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, maior George Pleșca, „din cele 14 incendii, 12 de vegetație uscata, 1 casa și 1 post trafo. În localitatea Cuied, un incendiu de vegetație uscată s-a propagat pe terenurile unei ferme și a aprins turbă depozitată, pentru a fi folosită la fertilizarea terenurilor. A intervenit Detașamentul de Pompieri Sebiș, Garda nr. 1 Sebiș cu o autospecială de stingere, o autospecială de teren și 9 subofiteri. Intervenția a durat mai bine de 5 ore”.

Incendiu puternic la o casă din comuna Vladimirescu

„În această dimineață, în jurul orei 04.00, Detașamentul de Pompieri Arad a intervenit cu două autospeciale de stingere, o autospecială SMURD și o autospecială descarcerare în localitatea Vladimirescu pentru stingerea unui incendiu la o casă. În momentul sosirii echipajelor de intervenție incendiul se manifesta violent și generalizat la acoperiș.
Condițiile de care au favorizat dezvoltare și propagarea incendiului au fost, observarea târzie a evenimentului și coditiile meteo, pentru că bătea vântul. Casa fiind veche, planșeul despărțitor al podului era din lemn și s-a prăbușit în scurt timp. Focul a fost stins după circa 4 ore, intervenția fiind dificilă din cauza întinderii incendiului și a riscului de prăbușire a construcției. A ars tot acoperișul și bunurile din casă.  Cauza probabilă „cauza-jar sau scântei mijlocul-soba metalică primul material care s-a aprins-lemn, împrejurarea determinantă-coș de fum deteriorat” Echipajul SMURD al Punctului de Lucru Vladimirescu a acordat prim ajutor și a transportat la Unitatea de Primir Urgențe, o femeie, proprietara locuinței, care acuza stare de rău ca urmare a unui atac de panică”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, maior George Pleșca.

Pompierii din Arad au transmis nenumărate mesaje prin care recomandă populației să nu curețe terenurile agricole prin incendiere și să verifice cu specialiști instalațiile de curent și încălzire pentru că incendiile de acest fel pot genera pagube considerabile.

Sursa foto: Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad