Arad: 400 de tone de cupru furate ca-n filme. Poliţia verifică imaginile de pe camerele video

Circa 400 de tone decupru ar fi fost furate de la un depozit din judeţul Arad. Potrivit primelor informaţii, marfa ar fi fost încărcată în mai multe camioane pe baza unei comenzi electronice false şi a altor documente falsificate prezentate de către şoferi, care ar face parte dintr-o grupare infracţională.

Când angajaţii şi-au dat seama că ceva nu este în regulă, camioanele plecaseră deja. Valoarea prejudiciului este de cca 20 de milioane de lei.

Cele 400 de tone decupru ar fi fost furate în urmă cu câteva zile de la o companie din Zona Industrială Curtici din judeţul Arad, care are depozitul în zona Gării din Curtici.

Conform primelor informaţii, membrii grupării fi spart sistemul informatic al companiei, ocazie cu care au văzut stocurile de cupru din depozit. Apoi ar fi plasat ar fi comenda electronică falsă şi au trimis camioanele să ridice marfa… inclusiv şoferii ar fi avut acte de transport şi identitate false.

Când angajaţii şi-au dat seama că totul a fost în înşelătorie, camioanele încărcate cu cupru plecaseră de câteva ore.

Anchetatorii au cerut primăriei din Curtici să pună la dispoziţie imaginile de pe camerele video de supraveghere din oraş pentru a urmări traseul camioanelor.

Poliţiştii şi procurorii fac cercetări pentru fraudă informatică şi înşelăciune. Cu ani în urmă tot din zona industrială din municipiul Arad a dispărut şi un TIR încărcat cu ţigări.