Arad: Continuă testarea sistemului RO-ALERT în mai multe localităţi

Continuă testarea sistemului RO-ALERT în județul Arad.

Conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, maior George Pleşca, „astăzi, 25.09.2018, între orele 10-12 și 15-19, Inspectoratul General
pentru Situaţii va testa sistemul RO-ALERT pentru localitățile ARAD, PECICA, SĂNTANA, NĂDLAC, VLADIMIRESCU, VINGA, SECUSIGIU, ZIMANDU NOU, ȘAGU, SEMLAC, FÂNTÂNELE, LIVADA, FELNAC, ȘEITIN, IRATOȘU, ȘOFRONEA, ZĂDĂRENI, FRUMUSENI”.

În ziua de 26 septembrie, între orele 10.00-12.00 și 17.00-19.00, vor fi transmite mesaje de avertizare către toate localitățile din România.

Mai mult decât atât, în perioada următoare vor fi puse la dispoziția publicului informațiile privind configurarea telefoanelor, în funcție de model și operatorul de telefonie mobilă, pentru recepționarea mesajelor de avertizare.

Sistemul RO-ALERT permite transmiterea mesajelor de tip Cell Broadcast destinate avertizării şi alarmării populaţiei în situaţii de urgenţă, pentru adoptarea comportamentului necesar autoprotecţiei în caz de urgenţă majoră.

Telefoanele aflate în aria de acoperire a zonelor testate si care au această  opțiune configurată vor recepționa mesajul de test ”Acesta este un mesaj pentru testarea sistemului RO-ALERT. Nu se impune aplicarea măsurilor de autoprotecție. Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta al Județului Arad”. Modul de afișare și sunetul mesajului de avertizare sunt diferite în funcție de modelul telefonului mobil.

„IMPORTANT! MESAJELE AU ROLUL DE A TESTA APLICATiA!.PERSOANELE CARE PRIMESC MESAJUL NU TREBUIE SĂ INTRE ÎN PANICĂ, NU ESTE O SITUAȚIE REALĂ, NU SE VA LUA NICIO MĂSURĂ”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, maior George Pleşca.

Primirea mesajelor nu generează costuri sau taxe suplimentare pentru utilizatori

Accesând https://ro-alert.ro/ vă puteți configura telefonul mobil pentru recepționarea mesajelor.