Arad: 5 autobuze noi și 3 second hand, cumpărate de către Primăria Arad pentru transportul prin municipiu. Urmează 28 de tramvaie și 8 autobuze electrice noi

5 autobuze noi și 3 autobuze second hand, în valoare totală de peste 550.000 euro plus TVA, a cumpărat Primăria Municipiului Arad pentru Compania de Transport Public.

Conform viceprimarului municipiului Arad, Călin Bibarț, „administraţia are obligaţia să-şi îndrepte atenţia şi spre partea de transport şi să îmbunătăţească tot timpul flota Companiei de Transport Public. Cele 8 autobuze au intrat recent în dotarea parcului auto al CTP. Sunt autobuze pe care Primăria le-a finanţat, valoarea investiţiei în cazul celor 5 autobuze noi ridicându-se la aproximativ 550.000 de euro, plus TVA, ceea ce înseamnă 130.000 euro bucata”.

Cele 5 autobuze noi sunt Euro 6, fabricate în 2018, iar cele 3 second hand sunt Euro 3, fabricate în 2004. Toate sunt deja în trafic.

Proiectele primăriei pentru a cumpăra tramvaie și autobuze continuă.

„Lucrăm etapizat, deoarece aşa cum am mai spus în prima jumătate a lunii februarie finalizăm licitaţia pentru cele 10 tramvaie, iar ulterior vom mai licita tot pe fonduri europene încă 10. Odată cu refacerea liniei de tramvai de pe strada Pădurii mai este planificată achiziţia a încă 8 tramvaie. Pe termen lung, odată cu proiectul de legare a cartierului Aradul Nou de strada Pădurii, vom trece într-o nouă etapă, respectiv cumpărarea a 8 autobuze electrice. Astfel, într-un interval de 4-5 ani de zile pe acest domeniu vom fi acoperiţi şi ca număr de autobuze şi tramvaie, dar şi ca nivel de dotări şi consum de energie”, a mai declarat viceprimarul municipiului Arad, Călin Bibarț.

De aproximativ două săptămâni, cele 8 autobuze efectuează curse la nivelul municipiului, în cartierele cu străzi mai înguste, unde este nevoie de maşini de capacitate mai mică.