Arad: 5 migranți din Liban, printre care 2 copii mici, descoperiți într-un taxi, ca să treacă ilegal frontiera de vest

Cinci migranți din Liban, printre care doi copii mici, au fost descoperiți, sâmbătă seara, decătre polițiștii de frontieră de la Vărșand, județul Arad, într-un taxi cu care mergeau ca să treacă ilegal frontiera cu Ungaria pentru a ajunge în vestul Europei.

Imagine
Conform purtătorului decuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea, comisar-șef Laura Beatrice Bondar, „în data de 07.12.2019, în jurul orei 19.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţie de Frontieră Vărşand – I.T.P.F. Oradea, aflaţi în misiune pe DN 79A, la ieşirea din localitatea Chişineu Criş, au descoperit într-un autoturism, care circula în regim taxi, cinci cetăţeni străini – doi bărbaţi, o femeie şi doi minori”.

Pentru că aceştia nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră, au fost transportaţi la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră pentru cercetări.
În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că persoanele respective sunt cetăţeni din Liban, adulţii cu vârste cuprinse între 22 şi 35 ani şi doi minori de 4, respectiv 5 ani.

La cercetări, persoanele adulte au declarat că intenţionau să treacă ilegal frontieră în Ungaria, pe jos, cu intenţia de a ajunge în Germania.

Cetățenii din Liban sunt cercetați pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Polițiștii de frontieră revin cu atenționarea că „fapta persoanei care racolează, îndrumă, călăuzeşte, transportă sau adăposteşte o persoană, în scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat a României constituie trafic de migranţi şi se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani. (art. 263 Cod penal)”.

Autoritățile recomandă persoanelor care domiciliază în apropierea frontierei de stat sau care desfăşoară activităţi de transport, de taximetrie sau de transport ocazional, să anunţe imediat echipajele Poliţiei de Frontieră sau să sune la numărul de telefon 021.9590 (serviciu telefonic care funcţionează non-stop) în momentul în care cetăţeni străini le solicită astfel de servicii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.