Arad: 75 de copii povestitori, la concursul de povești pentru elevii români din Ungaria

75 decopii povestitori, care învață la școlile cu predare în limba română din mai multe localități din Ungaria, au participat la cea de-a 24-a ediție a Concursului Național de povești pentru copii, în limba română, „Gheorghe Gros”, care a avut loc la Casa Poveștilor din Bekescsaba, Ungaria.

Conform consulului general al României la Gyula, Florin Trandafir Vasiloni, copiii participanți au fost de la școlile cu predare în limba română din Jula, Micherechi, Chitighaz, Aletea, Bătania, Pocei, Săcal, Apateu, Cenadul Unguresc și Leucușhaz. Copiii au fost împărțiți în 4 grupe din clasele 1 până în a 8a.

Fiecare dintre elevii participanți la concurs au prezentat cu poveștile pregătite, iar după deliberarea juriilor, a avut loc festivitatea de decernare a premiilor. Școlile care au realizat cele mai multe puncte, prin elevii participanți, Micherechi și Leucușhaz, au primit câte un laptop din partea organizatorilor.

Prezent la eveniment, Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul Eparhiei Ortodoxe Române din Ungaria, a oficiat o slujbă de pomenire la mormântul lui Gheorghe Gros, inițiatorul acestui concurs și conducătorul Autoguvernării Românești din Bekescsaba între anii 1994-2015.

Evenimentul s-a încheiat printr-o recepție comună, oferită de gazde pentru toți copiii, însoțitorii lor și oficialitățile prezente.

Sursa foto: Florin Trandafir Vasiloni