Arad: 8 migranți, cu taxiurile, ca să treacă ilegal frontiera de vest

8 cetățeni din Irak, cu vârste cuprinse între 17 și 59 de ani, au fost descoperiți decătre polițiștii de frontieră de la Vărșand, din județul Arad, în timp ce mergeau cu 2 taxiuri ca să treacă ilegal granița.

Conform purtătorului decuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea, comisar șef Laura Beatrice Bondar, „un echipaj din cadrul Sectorului Poliţie de Frontieră Vărşand, aflat în misiune pe DN 79, a descoperit în două autoturisme, care circulau în regim taxi, opt cetăţeni străini – trei femei şi cinci bărbaţi. Întrucât aceştia nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră, au fost transportaţi la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră pentru cercetări”.

„În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că persoanele respective sunt cetăţeni din Irak, cu vârste cuprinse între 17 şi 59 de ani, solicitanţi de azil în Romînia şi se îndreptau către frontiera cu Ungaria”, a mai declarat purtătorul decuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea, comisar șef Laura Beatrice Bondar.

Atenție pe cine transportați cu mașina

Polițiștii de frontieră atrag atenția că „fapta persoanei care racolează, îndrumă, călăuzeşte, transportă sau adăposteşte o persoană, în scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat a României constituie trafic de migranţi şi se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani”.

Autoritățile recomandă persoanelor care domiciliază în apropierea frontierei de stat sau care desfăşoară activităţi de transport, de taximetrie sau de transport ocazional să anunţe imediat echipajele Poliţiei de Frontieră sau să sune la numărul de telefon 021.9590 (serviciu telefonic care funcţionează non-stop) în momentul în care cetăţeni străini le solicită astfel de servicii.

Alții 41 de migranți, în ultimele 2 săptămâni

Reamintim faptul că, în această lună, poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea au depistat în apropierea frontierei cu statul vecin, într-o pensiune dezafectată şi într-un imobil aflat în construcţie, în localităţile Santana (judeţul Arad) şi Girişu de Criş (judeţul Bihor), 41 de cetăţeni din Afganistan, Iran, Irak, Somalia şi Sri Lanka, care intenţionau să treacă ilegal frontiera în Ungaria.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.