Arad: 8 migranți din Irak, cu taxiul ca să treacă ilegal frontiera cu Ungaria

8 cetățeni din Irak au fost descoperiți, miercuri, decătre polițiștii de frontieră de la Vărșand, județul Arad, când mergeau cu taxiul ca să treacă ilegal granița cu Ungaria.

Conform purtătorului decuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea, comisar-șef Laura Beatrice Bondar, „în data de 18.12.2019, în jurul orei 2,50, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Vărşand, aflaţi în misiune pe DN 79A, au oprit pentru control la intrare în localitatea Pilu un autoturism marca Ford Galaxy, condus de cetăţeanul român C.M., care circula în regim de taxi. In interiorul mijlocului de transport se aflau ca pasageri opt cetăţeni străini, dintre care cinci bărbaţi, o femeie şi doi minori”.

Pentru că pasagerii nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră, au fost transportaţi la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră, pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că cele 8 persoane sunt cetăţeni din Irak, adulţii având vârste cuprinse între 18 şi 46 ani, iar minorii 9, respectiv 12 ani. Aceştia se îndreptau spre frontiera cu Ungaria, intenţionând să treacă illegal în ţara vecină pentru a ajunge într-un stat din vestul Europei.

Cetățenii din Irak sunt cercetați pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar șoferul român este cercetat pentru trafic de migranţi.

În ultima perioadă, rețelele de trafic de persoane pun tot mai multă presiune pe frontiera de vest, în ultima lună, doar prin județul Arad fiind descoperiți cca 150 de migranți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.