Arad: Revoluția din 1989. “La revedere (RAMBO)” sau primele instalațiile video prin care românii vedeau filmele de succes din box-office-ul american

Cei 30 de ani de la căderea comunismului din România se simt și la cinema ARTA, care aparțini primăriei din Arad.

Imagine
Joi puteți vedea “La revedere (RAMBO)”, o proiecție din cadrul campaniei kinema ikon, care încearcă să refacă în mod ironic, atmosfera de la sfârșitul anilor 80, când în cinematografe dar și în săli mici de spectacole de la teatre sau case de cultură apăruseră primele instalații video: pe un monitor TV racordat la un player se puteau vedea filmele de succes din box-office-ul american.
Vineri, veți putea vedea filmul de debut al regizoarei Nora Fingscheidt, „Copilul-problemă”, câştigător al trofeului Alfred Bauer la Berlinale 2019.

Cu peste 1.500 de spectatori la cele trei proiecții de la Cluj, filmul a devenit imediat favoritul absolut, câștigând și Premiul Publicului, la TIFF 2019. Peste 400.000 de spectatori în Germania, două nominalizări la European Film Awards: Cel mai bun film, Cea mai bună actriță în rol principal: Helena Zengel. Pelicula spune povestea lui Benni care la nou ani este deja ceea ce asistenţii sociali numesc un „copil-problemă” şi este clar că nu are de gând să se schimbe. Pentru că Benni are un singur ţel: să ajungă acasă, la mama ei!

Sâmbătă, veți putea vedea filmului documentar “Palat pentru popor”, care spune poveștile a cinci dintre cele mai emblematice și mai reprezentative clădiri ale fostului bloc socialist, respectiv Palatul Național al Culturii din Sofia, Universitatea de Stat din Moscova, Palatul Parlamentului din București, Palatul Federației din Belgrad și Palatul Republicii din Berlin. Fiecare dintre aceste clădiri este pe rând: cea mai înaltă, cea mai voluminoasă, are cel mai mare ceas din Europa sau a fost construită folosind cea mai avansată tehnologie a timpului său.
Toate filmele au loc cu începere de la ora 19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.