Arad: 900.000 de lei pentru proiecte culturale, sportive și de tineret. Cum puteți obține banii

900 de mii de lei a alocat, miercuri, Consiliul Județean Arad pentru proiecte culturale, sportive și de tineret.

De asemenea, a fost aprobată repartizarea acestei sume pe direcțiile de finanțare, împreună cu metodologia specifică fiecărui domeniu.

Conform președintelui Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, „ca în fiecare an, venim în sprijinul societăţii civile, reprezentată de asociaţii şi ONG-uri, şi susţinem financiar proiectele propuse. Ne dorim ca în aceste proiecte să se regăsească cât mai mulți arădeni, pentru că, de fapt, beneficiarii trebuie să fie cetățenii județului. Calendarul concursului de proiecte și condițiile necesare pentru accesarea fondurilor vor fi anunțate ulterior, pe etape”.

„Din păcate, din cauza întârzierii bugetului de stat, acest calendar a fost decalat, punându-ne în situaţia ca abia în luna iunie să demarăm procedura de punere la dispoziţie a acestor fonduri”, a mai declarat președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.

Sunt şase domenii pentru care pot fi depuse proiecte:
– Educație și Sănătate – 40.000 lei;
– Cultură tradițională – 40.000 lei;
– Producții editoriale – 20.000 lei;
– Tineret – 60.000 lei;
– Activități sportive (promovarea sportului de performanță) – 700.000 lei;
– Turism și Protecția mediului – 40.000 lei.

Conform legi 350/2005, Consiliul Județean Arad, prin Centrul Cultural Judeţean, poate acorda finanțări nerambursabile din fondurile publice proprii, pe bază de contracte de finanțare, ca urmare a participării la procedurile de selecție publică de proiecte de interes județean, persoanelor fizice și juridice, respectiv, organizațiilor și fundațiilor constituite conform legii sau cultelor religioase recunoscute conform legii.