Arad: Tinerii care au fost jandarmi din umbră pentru o zi

Mai mulți elevi din județul Arad au fost, pentru o zi, jandarmi din umbră. Totul a avut loc în cadrul proiectulului internațional Job Shadow Day, care are ca scop orientarea în carieră a viitorilor absolvenți de liceu, oferindu-le posibilitatea ca, pe parcursul unei zile, să fie ,,umbra” unui jandarm.

Conform purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Arad, plt.adj. Dan Monoranu, „am fost invitați să participăm la acest proiect, iar cu această ocazie am primit vizita a patru elevi din cadrul Liceului Teoretic Sebiș, elevi selectați în urma interesului manifestat pentru această meserie. Elevilor le-au fost prezentate aspecte din activitatea jandarmilor, atribuțiile și misiunile Jandarmeriei Române și a fost organizat un atelier cu o parte din tehnica din dotarea jandarmeriei”.

„La finalul zilei, elevii veniți în vizită la jandarmi, au găsit mai ușor răspunsuri la întrebările: „Ce vreau să devin după ce termin școala?”, „Unde vreau să lucrez?”, „Care este cel mai potrivit loc de muncă pentru mine?”. Credem că opțiunea inițială a elevilor a fost modificată, în sensul că, toți au afirmat că doresc să urmeze cursurile instituțiilor de învățământ ale Jandarmeriei Române”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Arad, plt.adj. Dan Monoranu.

Elevii participanți au fost din clasele a 11-a și a 12-a.

Sursa foto: Jandarmeria Arad