Cel mai mult se așteaptă în cel mai mare punct rutier de trecere a frontierei din România, Nădlac2, de pe autostrada Nădlac-Arad… aplicația Poliției de Frontieră arată că, în cazul camioanelor, se așteaptă 250 de minute la ieșirea din țară, dar șoferii se plâng că stau chiar mai mult, 8 ore. Coada de maşini se întinde pe cca 16 km, acestea fiind parcate pe banda de urgenţă a autostrăzii Nădlac-Arad.

Poliția patrulează în zonă pentru a evita apariția blocajelor sau accidentelor.

În județul Arad, mai este aglomerație și La Nădlac1, pe DN7, unde se așteaptă 30 de minute. În Bihor la Borș, se așteaptă 160 de minute, iar în Satu Mare, la Petea, 180 de minute.

Aglomerația are loc după restricțiile din weekend, când accesul TIR-urilor în Ungaria este interzis, circulația reluându-se duminică la ora 23.

Conform purtătorului de cuvânt al Poliției de Frontieră Arad, Filip Ionuț Matei, între orele 23-9 doar prin punctul de trecere a frontierei de pe autostrada Nădlac-Arad, au ieșit din țară peste 700 de camioane.

Polițiștii de frontieră au luat măsuri speciale și au deschis maximul de benzi de ieșire în funcție de configurația fiecărui punct.

Din aceste motive, poliţiştii de frontieră recomandă să se folosească şi toate puncte de trecere a graniţei. Pentru a veni în sprijinul participanţilor la trafic, Poliţia de Frontieră Română a dezvoltat o aplicaţie on-line, disponibilă pe pagina de internet politiadefrontiera.ro, care prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei.