Arad: Aglomerație la frontiera de vest. În ultimele ore peste 2.500 de TIR-uri au ieșit din țară doar pe autostrada Nădlac-Arad

Este aglomerație în cele mai mari puncte de trecere a frontierei din vestul țării pentru a 2a zi consecutiv. Camioanele așteaptă mai bine de 4 ore pentru a ieși din țară. Circulația mașinilor mici și a autocarelor nu este afectată.

Cel mai mult se așteaptă în cel mai mare punct rutier de trecere a frontierei din România, Nădlac2, de pe autostrada Nădlac-Arad… aplicația Poliției de Frontieră arată că, în cazul camioanelor, se așteaptă 240 de minute la ieșirea din țară, dar șoferii se plâng că stau chiar mai mult.
În județul Arad, aglomerație e în toate punctele prin care pot trece camioane. La Nădlac1, pe DN7, se așteaptă 70 de minute, iar la Vărșand, 90 de minute.  În Bihor la Borș, se așteaptă 220 de minute.
Aglomerația are loc după restricțiile din weekend, când accesul TIR-urilor în Ungaria este interzis.
Polițiștii de frontieră români au luat măsuri speciale și au deschis maximul de benzi de ieșire în funcție de configurația fiecărui punct.
Confom purtătorului de cuvânt al Poliției de Frontieră Arad, Filip IOnuț Matei, doar pe la Nădlac2, de duminică de la ora 23 până marți la ora 8, au ieșit din țară peste 2.500 de TIR-uri.
Din aceste motive, poliţiştii de frontieră recomandă să se folosească şi toate puncte de trecere a graniţei. Pentru a veni în sprijinul participanţilor la trafic, Poliţia de Frontieră Română a dezvoltat o aplicaţie on-line, disponibilă pe pagina de internet politiadefrontiera.ro, care prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei.