Arad: Circa un sfert dintre președinții secțiilor de votare de la referendum s-au retras, iar cererile continuă. Cum motivează refuzul

Circa un sfert dintre președinții secțiilor de votare din județul Arad au depus la Biroul Electoral Județean cereri de retragere de la referendum, până marți la prânz, iar cererile continuă. Cei mai mulți invocă motive medicale sau faptul că nu știau din timp că va avea loc referendumul și aveau programate concedii.

Dintre cei 437 președinți s-au retras deja cca 100, iar cererile continuă, arată datele Biroului Electoral Județean Arad.

Deocamdată, nicio cerere nu a fost respinsă, însă Biroul Electoral Județean nu exclude să ia această măsură, pentru că mai sunt câteva zile până la referendum.

Din cauza situației create, au fost organizate mai multe trageri la sorți și vor fi organizate și alte runde pentru a completa locurile libere.

Președinții secțiilor de votare au fost desemnați prin tragere la sorți în data de 26 septembrie, însă de a doua zi au început să fie depuse cereri de retragere.

În județul Arad, lista cu persoanele care fac parte din corpul experiților electorali, gestionată de Autoritatea Electorală Permanentă, dintre care se aleg președinții secțiilor de votare, cuprinde circa 1.500 de persoane, în general juriști, economiști sau cadre didactice.

Referendumul pentru familie are loc în perioada 6-7 octombrie.