Arad: Alegerea unui nou vicepreședinte al Consiliului Județean Arad, pe ordinea de zi. Care este motivul pentru care actualul vice pleacă

Consiliul Județean Arad va avea un nou vicepreședinte, iar acest lucru va fi decis, cel mai probabil, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului care are loc pe data 25 februarie.

Cert este că pe ordinea de zi a ședinței există un proiect de hotărâre prin care se ia act de încetarea de drept a mandatului de consilier judeţean al vicepreședintelui Claudia Boghicevici şi se declară vacant locul al consilierului PNL. Un alt proiect vizează validarea mandatului de consilier judeţean al lui Cristian-Ioan Salaşan pentru mandatul 2016 – 2020, ales pe listele PNL.

Urmează apoi alegerea unui nou vicepreședinte din rândul consilierilor în funcție. Conform unor informații, PNL, ar dori să-l impună pe funcție pe consilierul Răzvan Cadar. Împreună cu UDMR și PMP, liberii dețin majoritatea în Consiliul, așa că nu ar trebui să întâmpine probleme, doar că potrivit unor informații, și PMP ar viza funcție și în acest caz ar putea face alianță cu PSD. Social-democracții nu au anunțat încă dacă vor nominaliza vreun candidat pentru funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Arad.

Claudia Boghicevici merge la București

Vicepreședintele Consiliului Județean Arad, fostul deputat și ministru al muncii, Claudia Boghicevici, în vârstă de 43 de ani, renunță la funcție, dupăce a câștigat, în decembrie 2018, cu o medie foarte bună, fiind a 9 din 187 de candidați, un concurs organizat pentru Curtea de Conturi, structura centrală de la București.

Boghicevici este de profesie economist.

Potrivit anunţului postat pe pagina Curţii de Conturi a României, Claudia Boghicevici a câștigat un post de auditor public extern, a fost admisă, clasându-se pe locul al 9-lea, cu media finală de 9,16. Concurența a fost foarte mare, fiind 6 candidați pe un loc, adică 187 de concurenți pe 31 de locuri.

Deputat între 2008 şi 2016, fost ministru în 2012, în Cabinetul Mihai-Răzvan Ungureanu, Claudia Boghicevici a candidat la alegerile locale din 2016 pe listele PNL pentru Consiliul Judeţean Arad, fiind aleasă ulterior vicepreşedinte al CJ Arad. În același an candidat pentru un nou mandat de deputat, locul 3 de pe listă nu i-a adus funcția dorită. Din acel moment, s-a restras temporar din prim planul vieții politice.