Arad: Alianța 2020 USR PLUS va avea candidați proprii la alegerile locale din 2020, în marile orașe. Ce se întâmplă la București

Alianța 2020 USR PLUS va avea candidați proprii în marile orașe din România, declarat, sâmbătă, la Arad, președintele USR, Dan Barna.

Dan Barna a declarat că Alianţa 2020 USR PLUS va continua după alegerile europarlamentare, vizând preluarea guvernării în 2020, iar la alegerile locale va avea candidaţi proprii în municipii şi oraşe. La Bucureşti, a adăugat el, este posibilă o colaborare cu PNL pentru „a scoate Capitala de sub domnia” Gabrielei Firea’.

Întrebat într-o conferinţă de presă despre colaborarea cu PNL, având în vedere că la Arad aceasta nu există, iar filiala judeţeană USR face opoziţie faţă de administraţia PNL, Barna a răspuns că filialele locale au autonomie privind colaborarea cu alte partide, însă la alegerile locale se poate opta pentru o colaborare cu PNL pentru Primăria Capitalei.

„Este posibil ca la Bucureşti să trebuiască să existe o colaborare (cu PNL – n.r.) pentru a reuşi să scoatem Bucureştiul de sub domnia doamnei Firea, însă sunt multe alte municipii şi oraşe din România, între care şi Aradul, Timişoara, Braşovul, unde vom avea candidaţi independent de poziţia PNL (…) În USR există un principiu destul de puternic, acela al autonomiei filialelor locale. Evident că fiecare decizie va fi luată în discuţie cu fiecare filială în parte, nu va exista o strategie naţională, în afară de această alianţă (USR PLUS – n.r.) care îşi propune să meargă şi după aceste alegeri europarlamentare”, a mai declarat Dan Barna.

Dan Barna, care este însoțit de candidații la alegerile europarlamentare Clotilde Armand și arădeanul Vlad Botoș, are prevăzute mai multe întâlniri în municipiu și județ.