Arad: Circa 4 kg de bijuterii din aur cu pietre prețioase și sume mari de bani, confiscate la Arad

Circa 4 kg de bijuterii despre care polițiștii bănuiesc că sunt din aur și pietre prețioase, dar și sume de bani, au fost confiscate decătre polițiștii din Arad.

Un bărbat de 34 de ani din Arad oferea bijuteriile spre vânzare pe o pagină de facebook foarte bine pusă la punct. Un client care avea suspiciuni asupra calității produselor a sesizat poliția, așa că individul a fost prins chiar în timpul tranzacției.

Conform purtătorului de cuvânt al Poliției Arad, Lorena Radu, „ca urmare a activităților desfășurate pe linia prevenirii și combaterii faptelor ilicite de comerț cu metale și pietre prețioase, ofițerii S.I.C.E. au depistat pe raza municipiului Arad un bărbat de 34 de ani, din județ, in timp ce oferea spre comercializare bijuterii din metal de culoare galbenă (lanțuri, inele, verighete, cercei) și pietre, fără a deține autorizație pentru efectuarea operațiunilor acestui tip de comerț”.

„Asupra celui în cauză a fost depistată cantitatea de 3.884,43 grame bijuterii și pietre și sumele de 23.100 lei și 250 euro. Din verificările efectuate, s-a constatat că o parte din obiecte (1.377,13 grame) ar fi purtat fără drept însemnele unor mărci înregistrate, fiind susceptibile de a fi contrafăcute”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Arad, Lorena Radu.

Pentru efectuarea de operațiuni de comerț fără drept, bărbatul a fost amendat cu 10.000 de lei, iar pentru deținerea comercializarea ilegală a unor obiecte care purtau însemnele unor mărci înregistrate, indivisul s-a ales cu dosar penal pentru contrafacere.

Polițiștii continuă cercetările în acest caz.

Sursa foto: Inspectoratul de Poliție Județean Arad