Arad: Alte 1.050 de garaje, demolate în acest an în Arad. 6.000 de garaje, demolate până la sfârșitul anului 2020 pentru a face loc câtorva mii de locuri de parcare și spații verzi

1.050 de garaje vor fi demolate în acest an în municipiul Arad, a anunțat, marți, Primăria.  Demolările au loc în cadrul proiectul de regenareare urbană în valoare de circa 50 de milioane de euro, care a început vara anului trecut. Proiectul vizează revitalizarea cartierelor de blocuri construite înainte de 1989.

În cadrul aceluiași proiect, în 2018, au mai fost demolate alte circa 1.500 de garaje.

Conform purtărtorului de cuvânt al Primăriei Arad, Ralu Cotrău, în total, municipalitatea va elibera spaţiile ocupate de 6.000 de garaje metalice aflate în cele mai mari cartiere, până la finele anului viitor.

Proprietarii sunt somaţi să-şi demonteze singuri construcţiile şi să readucă terenul la starea iniţială, în caz contrar lucrările fiind făcute de municipalitate, care va recupera costurile de la proprietari.

Proiectul de reamenajare a spaţiilor dintre blocuri prevede ample lucrări în cartierele Micălaca, Alfa, Vlaicu, Centru şi Confecţii. Aici sunt construite opt parcări supraterane ce vor oferi 8.000 de locuri, dar şi parcări la nivelul solului, în timp ce restul spaţiilor rămase libere vor fi amenajate ca zone verzi sau locuri de joacă.

Investiţiile totale anunţate de municipaltatea arădeană în acest proiect se ridică la 50 de milioane de euro în perioada 2018-2020.