Arad: Viceprimarul Călin Bibarț: „nicio mașină abandonată nu va mai fi tolerată” în municipiul Arad. 215 mașini, identificate doar de la începutul anului. Motivele

„Nicio mașină abandonată nu va mai fi tolerată!”, a anunțat, pe contul său de Facebook, viceprimarul municipiului Arad, Călin Bibarț. 215 maşini abandonate au fost identificate în municipiul Arad de la începutul acestui an, iar Primăria intenţionează să le ridice pe toate de pe domeniul public, pentru a elibera locuri de parcare şi pentru a elimina ceea ce viceprimarul Călin Bibarț numește „focare de infecţie”, pentru că unele autoturisme sunt „locuite” de oameni ai străzii.

Nicio maşină abandonată nu va mai fi tolerată!

Publicată de Calin Bibart pe Luni, 18 februarie 2019

 

Viceprimarul municipiului Arad, Călin Bibarţ, a declarat că de la începutul anului a cerut Poliţiei Locale să identifice toate autoturismele din oraş care au statutul de maşină abandonată.

Conform viceprimarului municipiului Arad, Călin Bibarț, „până în acest moment sunt identificate 215 maşini, unele cu proprietari care au fost găsiţi, altele fără a putea identifica proprietarul. Sunt maşini în număr mare care ocupă inutil locuri de parcare în oraş, iar în unele cazuri sunt folosite de oameni ai străzii, devenind adevărate focare de infecţie”.

„Măsura îşi urmează paşii legali, la proprietarii identificaţi am trimis notificări să le ridice de pe domeniul public. Dacă nu o fac, le ducem în depozitul nostru, de unde proprietarii le pot recupera, iar celelalte vor intra în procedura de licitaţie. Încercăm să scoatem din oraş focare de infecţie şi să eliberăm locuri de parcare”, a mai declarat viceprimarul municipiului Arad, Călin Bibarț.

Problema maşinilor abandonate care ocupă locuri de parcare a fost reclamată, în ultima vreme, de numeroşi arădeni, atât prin sesizări depuse la Primărie, cât şi prin intermediul aplicaţiei online „MyArad” de pe site-ul instituţiei, cu ajutorul căreia se pot face orice fel de sesizări.

Situaţia autovehiculelor abandonate va continua să fie monitorizată zilnic de poliţiştii
locali ai Serviciului Circulaţie pe Drumurile Publice şi Parcări 3. Oamenii legii le reamintesc
cetăţenilor că în cazul în care identifică autovehicule abandonate să apeleze numărul de
telefon 0257.939.

Primăria Arad atenționează că ridicarea mașinilor fără abandonate prin oraș va continua.