Arad: Ambasadorul Israelului în România, ES Tamar Samash: „sperăm că România va găsi timpul și voința să mute ambasada la Ierusalim, că este capitala noastră”

Statul Israel speră ca România să își mute ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim. Declarația a fost făcută, sâmbătă, la Arad, decătre Ambasadorul Statului Israel în România, Excelența Sa, Tamar Samash, care a răspuns astfel la întrebările mass-media.

„Sperăm că România va găsi timpul și voința să mute ambasada la Ierusalim, că este capitala noastră. Noi suntem unica țară care nu putem lua decizia unde e capitala noastră. (Dar din partea Guvernului mai aveți noutăți, a fost discuție, lucrurile s-au oprit oarecum?) Nu știu care a fost ultima decizie a Ministerului Afacerilor Externe, dar cred că va ajunge un timp când va fi bun și pentru România și pentru Israel, ca ambasada să fie mutată în Ierusalim”, a declarat Excelența Sa Tamar Samash.

Lansarea în spațiu public de către Guvernul de la București a ideii că ambasada României din Israel ar putea fi mutată a fost criticată decătre președintele țării, Klaus Iohannis, care a reclamat că anunțul a fost făcut fără consultarea Președinției, care are atribuțiile în politica externă.