Statul Israel speră ca România să își mute ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim. Declarația a fost făcută, sâmbătă, la Arad, decătre Ambasadorul Statului Israel în România, Excelența Sa, Tamar Samash, care a răspuns astfel la întrebările mass-media.

„Sperăm că România va găsi timpul și voința să mute ambasada la Ierusalim, că este capitala noastră. Noi suntem unica țară care nu putem lua decizia unde e capitala noastră. (Dar din partea Guvernului mai aveți noutăți, a fost discuție, lucrurile s-au oprit oarecum?) Nu știu care a fost ultima decizie a Ministerului Afacerilor Externe, dar cred că va ajunge un timp când va fi bun și pentru România și pentru Israel, ca ambasada să fie mutată în Ierusalim”, a declarat Excelența Sa Tamar Samash.

Lansarea în spațiu public de către Guvernul de la București a ideii că ambasada României din Israel ar putea fi mutată a fost criticată decătre președintele țării, Klaus Iohannis, care a reclamat că anunțul a fost făcut fără consultarea Președinției, care are atribuțiile în politica externă.