Arad: Vizita Corpului Diplomatic, „un test trecut cu succes”. „Suntem reprezentanții țării noastre, dar acum putem reprezenta și regiunea asta la noi”

Diplomație la nivel maxim, în weekend la Arad. Circa 60 de membri ai Corpului Diplomatic din România sunt sâmbătă la Arad pentru a cunoaște județul.

Delegația a fost primită decătre prefectul Aradului, Florentina Horgea, primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, viceprimarul municipiului Arad, Călin Bibarț și vicepreședintele Consiliului Județean Arad, Sergiu Bîlcea.

Vizita, care face parte dintr-o campanie de promovare a oportunităţilor de investiţii în regiune, este organizată în contextul evenimentelor dedicate Centenarului Primului Război Mondial și al Marii Uniri, dar și de pregătire a României pentru preluarea președinției Uniunii Europene.

Conform secretarului de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Maria Magdalena Grigore, „cu această ocazie am văzut că din punct de vedere, cel puțin, logistic, cred că e un test important, pe care l-am trecut cu succes, anul viitor, la fel, un an important pentru România, în prima jumătate a anului 2019, când, pentru prima dată, România va deține președinția Consiliul Uniunii Europene. (Este o încercare de creștere a imaginii României la nivel diplomatic?) De ce nu? În fiecare an am avut aceste turnee cu ambasadorii acreditați, dar cum am spus, anul acesta ne oferă ocazia de a promova și de utiliza cu atât mai mult acest moment important pentru România Anului Centenar. Vom continua să reușim să convingem prin ambasadorii acreditați în România, ca să aducem cât mai multe investiții, turiști, din țările pe care dânșii le reprezintă. (…) Cu ajutorul autorităților locale, au văzut o altă imagine, una mai călduroasă”.

Prima oprire a membrilor Corpului Diplomatic acrediți la București a fost Zona Industrială Vest, cele mai mare din cele 7 parcuri industriale ale municipiului Arad… pe 150 de ha sunt peste 35.000 de angajați, cea mai mare conglomerație de acest fel din România.

Membrii Corpului Dimplomatic au mai vizitat Sala Regele Ferdinand din Palatul Adminsitrativ, Palatul Cultural recent restaurat, Podgoria Aradului, unde au mers la o colnă din secoul al 18-lea de unde ajungea pe masa Familiei Imperiale de la Viena. Oficili au luat prânzul în cea mai celebră cramă din zonă.

Este o ocazie pentru a vedea cât mai multe locuri din România.

„Nu este prima dată când sunt în regiunea aceasta. Sunt foarte bucuroasă că mă aflu aici, dar în fiecare oraș am descoperit ceva nou. În primul rând, e o regiune minunată. Aici, în Arad, am descoperit acest muzeu și locul de cultură, este foarte important pentru ambasadorii străini de a vizita România, pentru că noi suntem reprezentanții țării noastre, dar acum putem reprezenta și regiunea asta la noi”, a declarat ambasadorul Statului Israel în România, Excelența Sa, Tamar Samash.

Diplomații merg apoi în cel mai mare loc de pelerinaj catolic din vestul României, Basilica Papală Maria Radna, recent restaurată cu fonduri europene, donații ale enoriașilor și fonduri guvernamentale.

De la Arad, diplomații acreditați la București merg, duminică, la Timișoara.