Arad: Amenzi în cadrul controalelor la infrastructura critică. Ce au descoperit polițiștii

Poliția Română a participat, în perioada 13-14 noiembrie, la o acțiune organizată la nivel european sub egida RAILPOL, care a avut ca scop siguranța cetățeanului și asigurarea integrității infrastructurii critice.

Imagine

Imagine

Imagine

Acțiunea a vizat prevenirea și combaterea furturilor de componente de la infrastructura critică (transportul feroviar, telecomunicaţii, aprovizionarea cu electricitate, petrol şi gaze naturale, transport şi depozitare carburant), a faptelor săvârșite cu violență, depistarea migranţilor ilegali şi verificarea legalităţii transportului/depozitării mărfurilor periculoase.

 

S-a acționat în trenurile de persoane şi marfă, în staţiile şi triajele feroviare, precum şi în alte zone cu un nivel criminogen ridicat în domeniile vizate. De asemenea, au fost vizate mai multe obiective economice care gestionează infrastructuri critice.

 

Totodată, au fost verificate şi centrele de colectare materiale feroase şi neferoase adiacente, pentru descurajarea valorificării ilegale a componentelor sustrase de la infrastructura critică.

 

Conform purtătorului decuvânt al Poliției Arad, Claudia Iuga, „în județul Arad activitățile s-au desfășurat la 15 puncte de colectare fier vechi, 10 stații de cale ferată și triaj, fiind verificat un tren de marfă și alte 11 locuri în care ar putea exista materiale de infrastructură sustrase. Au fost implicați 31 de polițiști, dintre care 9 de la poliția transporturi, 8 de la rutieră și 14 de la alte structuri”.

 

„Au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea legislației rutiere în valoare de 580 de lei, fiind legitimate 30 de persoane”, a mai declarat purtătorul decuvânt al Poliției Arad, Claudia Iuga.

 

Polițiștii atrag atenția că asemenea controale vor continua.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.