Arad: Aproximativ 100 de copii ucraineni au început cursurile în şcoli din judeţ

Aproximativ 100 de copii ai refugiaţilor ucraineni stabiliţi temporar în Arad s-au înscris la şcoli din judeţ şi au început cursurile miercuri dimineaţă, o parte dintre ei primind tablete de la Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) pentru că şi-au exprimat dorinţa de a învăţa de la locul de cazare, conectaţi la o platformă guvernamentală pusă la dispoziţie de ţara lor.

Şeful ISJ Arad, Marius Gondor, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, că cele mai multe solicitări pentru înscrierea unor copii ucraineni în şcoli au fost înregistrate vineri, respectiv 63, în timp ce marţi au mai fost depuse 40.

„I-am repartizat pe toţi la unităţi de învăţământ din municipiul Arad şi din oraşul Ineu. Majoritatea sunt copii ai unor angajaţi care au fost relocaţi de companii din Ucraina aici, în Arad. O parte dintre copiii refugiaţilor şi-au exprimat dorinţa să participe la lecţiile online puse la dispoziţie de Guvernul ucrainean, iar noi le-am pus la dispoziţie tablete pentru a putea accesa platforma de învăţare din ţara lor”, a declarat Marius Gondor.

În municipiul Arad au fost repartizaţi la şcoli 63 de copii ucraineni, iar în oraşul Ineu, 40. Cei care vor învăţa fără să meargă efectiv la şcoală sunt doar elevi de gimnaziu şi de liceu.

Vineri, şeful ISJ Arad declarase, pentru AGERPRES, că elevii ucraineni vor fi ajutaţi în comunicare de către studenţi ai celor două universităţi locale.

„Aceşti copii vor fi integraţi în clasele existente în şcoli. Cele două universităţi arădene ne sprijină cu studenţi voluntari care sunt capabili să comunice cu aceşti elevi, pentru a-i ajuta să se integreze. Copiii ucraineni vor participa atât la activităţile didactice, cât şi la cele extracurriculare”, spunea Gondor.

El precizase că vor fi organizate şi săli de clase dotate cu echipamente conectate la internet, prin care elevii ucraineni vor putea accesa platformele puse la dispoziţie de Ministerul Învăţământului din Ucraina.

Sursa: Realitatea de Arad

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.