Arad: Aradul țintește provincia Hainan din China. Motivul

JUdețul Arad este reprezentat la Târgul de Agricultură din Provincia Hainan, Republica Populară Chineză, care este unul dintre cele mai importante evenimente din acest domeniu, din sudul Chinei. 

Douăzeci de țări participă la acest târg, pentru a crea o rețea de desfacere a produselor locale. 

Județul Arad este prezent prin vicepreședintele Consiliului Județean, Răzvan Cadar, și directorul executiv al Direcției de Comunicare, Strategii și Administrație Publică, Andrei Ando. 

Conform vicepreședintelui Consiliului Județean Arad, Răzvan Cadar, relația de colaborare dintre administrațiile din Hainan și Arad trebuie să coboare la nivelul societăților comerciale, a școlilor și a cetățenilor.

Răzvan Cadar a mai declarat că autoritățile locale își doresc ca să găzduiască misiuni economice chineze la Arad, iar colaborarea ar putea viza agricultura, viticultura și horticultura, unde Aradul are tradiție și rezultate bune. 

Prioritatea este ca vinurile arădene, unele dintre cele mai bune din România, să ajungă pe piața locală din Hainan. Noi nu putem deveni furnizori la nivelul întregii Chine, pentru că nu putem asigura un flux suficient de produse. Dar țintim provincii, iar Hainan ar fi ideală pentru arădeni, fiindcă este cea mai mică provincie din China și nu e nevoie de viză să călătorești aici, a mai declarat Răzvan Cadar.

În cursul zilei de joi, vicepreședintele Consiliului Județean Arad va avea întâlniri cu oficiali din Hainan, pentru evaluarea relației dintre cele două județe și stabilirea calendarului comun pe anul viitor.

Provincia Hainan este înfrățită cu Aradul de peste 20 de ani. Ea este cea mai mică provincie a Republicii Populare Chineze și are 9 milioane de locuitori. Provincia a fost declarată zonă liberă și beneficiază de facilități fiscale. Răzvan Cadar a prezentat partenerilor din Hainan și proiectul Provinciei Jiangsu, care este interesată de potențialul Zonei Libere din Arad, și a
propus un schimb de experiență între managementul Zonei Libere Arad și al Zonei Libere Hainan, pentru ca funcționarii arădeni să se familiarizeze cu specificul investitorilor chinezi, iar chinezii să fie informați despre condițiile de investiții în Zona Liberă Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.