Arad: Atenție șoferi: Poliția din Ungaria face controale cu mașini civile în toată țara

Atenție șoferi, dacă ajungeți cu mașina prin Ungaria. Poliția din țara vecină a anuțat că extinde controalele cu mașini civile în toată Ungaria, după ce a constatat că șoferii indisciplinați pot fi depistați mai ușor în acest mod.

Declarația a fost făcută decătre şeful departamentului de prevenire a accidentelor din cadrul Direcţiei Generale a Poliţiei din Ungaria, într-o emisiune a televiziunii publice de ştiri M1, anunță agenția de presă din Ungaria, MTI, pe fluxul în limba română.
Lt. col. Zsolt Berzai a justificat extinderea în toată Ungaria a controlului cu mașini civile prin faptul că şoferii se abţin de la încălcarea regulilor dacă văd o maşină a poliţiei, de aceea contravenienţii pot fi mai uşor depistaţi folosind mașini fără semnalmente.
Oficialul ungar a reamintit că poliţia a luat măsuri în 240 de cazuri, numai în cadrul controalelor cu maşini civile efectuate în decembrie în Budapesta.
Cele mai multe motive pentru care șoferii au fost amendați sunt utilizarea benzii rezervate autobuzelor, trecerea pe culoarea roşie a semaforului, încălcarea regulii circulaţie în sens obligatoriu, iar dacă traficul se congestionează pe autostradă, şoferii preferă să folosească banda de oprire, mai scrie mti.hu.
În Ungaria, problema nu este necunoaşterea regulilor de circulaţie, ci corectitudinea în circulaţie, respectul faţă de ceilalţi participanţi la trafic, recunoaşterea egalităţii tuturor, incluzând bicicliştii şi pietonii, a subliniat Zsolt Berzai, precizând că este nevoie de o schimbare de mentalitate, deoarece nu se poate vorbi despre siguranţa în trafic fără o cultură a circulaţiei rutiere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.