Arad: AUDIO 10 migranți, printre care 5 minori, din Algeria și Palestina, descoperiți când încercau să treacă ilegal frontiera de vest, pe jos, chiar peste câmp

10 migranți cu vârste cuprinse între 9 și 45 ani, din Algeria și Palestina, care sunt solicitanți de azil în România, au fost descoperiți decătre polițiștii de frontieră de la Turnu și jandarmii din Arad în timp ce încercau ca să treacă frontiera cu Ungaria, ilegal, pe jos, chiar pe câmp, pentru a ajune în vestul Europei.

ARADCU 00 MIGRANTI POLITIA DE FRONTIERA LU05AUG

10 migranți cu vârste cuprinse între 9 și 45 ani, din Algeria și Palestina, care sunt solicitanți de azil în România, au fost descoperiți decătre polițiștii de frontieră de la Turnu și jandarmii din Arad în timp ce încercau ca să treacă frontiera cu Ungaria, ilegal, pe jos, chiar pe câmp, pentru a ajune în vestul Europei.https://realitateadearad.net/index.php/2019/08/05/arad-audio-10-migranti-printre-care-5-minori-din-algeria-si-palestina-descoperiti-cand-incercau-sa-treaca-ilegal-frontiera-de-vest-pe-jos-chiar-peste-camp/

Publicată de Realitatea De Arad pe Luni, 5 august 2019

Conform purtătorului de cuvânt al Poliției de Frontieră Arad, Filip Ionuț Matei, „acţionând in baza unei informaţii, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Turnu – I.T.P.F. Oradea, împreună cu un echipaj de jandarmi din cadrul I.J.J. Arad – Grupa de Jandarmi Pecica, au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii migraţiei ilegale, în zona de responsabilitate. Astfel, la aproximativ 500 de metri faţă de linia de frontieră, au depistat zece persoane care se deplasau pe jos, pe câmp, spre Ungaria”.

Întrucât persoanele în cauză nu își justificau prezența în zona de frontieră, au fost conduse la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Turnu pentru continuarea cercetărilor.

Purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Arad, Filip Ionuț Matei.

Astfel, cu ocazia verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au constatat că cei în cauză sunt zece cetățeni din Algeria și Palestina, dintre care trei bărbaţi, două femei şi cinci minori. În cadrul cercetărilor, s-a mai stabilit că adulţii au vârste cuprinse între 25 şi 45 de ani, iar minorii între 9 şi 17 ani, fiind solicitanţi de azil in ţara noastră. De asemenea, adulţii au declarat că intenţionau să treacă ilegal frontiera în Ungaria pentru a ajunge într-un stat din vestul Europei.

Migranții sunt cercetați pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar polițiștii de frontieră continuă cercetările în acest caz.