Arad: AUDIO 2,7 milioane de lei, pentru serviciile de dezinfecție și 60.000 lei pentru termometre cu infraroșu. Ce spune primarul Aradului despre cum se va interveni

2.700.000 de lei au fost alocați, vineri, decătre Primăria Municipiului Arad și Consiliul Local pentru punerea în aplicare a Ordonanței Militare nr. 4 din 29 martie 2020, conform căreia îadministrația locală este cea care trebuie să asigure dezinfectanții și serviciile de dezinfectare periodică a spațiilor comune din blocurile de locuințe.

Banii, care au fost acordați în cadrul unei ședințe extraordinare de îndată desfășurată în sistem de videoconferință, au rezultat în urma suspendării mai multor activități culturale, artistice și sportive programate să se desfășoare în perioada următoare în Arad.

Conform primarului municipiului Arad, Călin Bibarț, „în prima fază începem cu dezinfecția scărilor de bloc și a lifturilor. Intenționăm să împărțim orașul în mai multe zone, astfel încât să lucrăm cu mai multe echipe în același timp, iar într-o săptămână să punem punct acțiunii de dezinfecție”.

„În ceea ce privește montarea de dispozitive cu soluții dezinfectante la intrările blocurilor de locuințe, achiziția acestora s-ar putea dureze din lipsă de stocuri”, a mai declarat primarul municipiului Arad, Călin Bibarț.

De asemenea, în cadrul ședinței extraordinare desfășurate tot în sistem de videoconferință, a fost alocată din Fondul de rezervă bugetară suma de 60.000 lei pentru achiziționarea de termometre non-contact cu infraroșu.

Sursa foto: Primăria Municipiului Arad