Arad: AUDIO 288 de litri de țuică, dar și cazanul cu care se producea țuica, confiscate dintr-o casă din Arad

288 de litri de țuică, dar și cazanul cu care producea țuica, au fost confiscate decătre polițiștii din Arad.

Conform purtătorului decuvânt al Poliției Arad, Claudia Iuga, „polițiștii Orașului Chișineu-Criș au desfășurat, la data de 15 noimebrie a.c., o percheziție la domiciliul unui bărbat de 49 de ani, din aceeași localitate, unde a fost depistată cantitatea de 288 de litri de țuică, 73 de litri de vin, precum și un cazan funcțional pentru distilat alcool, fără documente legale. În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală”.

„Bărbatul este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de deținerea în afara antrepozitului fiscal a peste 200 litri de băuturi spirtoase în vederea comercializării”, a mai declarat purtătorul decuvânt al Poliției Arad, Claudia Iuga.

Ascultă aici sau în linkul de mai jos declarația purtătorului decuvânt al Poliției Arad, Claudia Iuga.

Ce prevede legea

Conform Codulului Fiscal, „deținerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a : 40 de litri alcool etilic, 200 de litri băuturi spirtoase, 300 litri produse intermediare altele decât bere sau vinuri constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 1 la 5 ani”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.