Arad: AUDIO Abatele celei mai vechi mănăstiri din Ungaria, care deține cel de-al doilea cel mai mare teritoriu abațial din lume, ES Hortobagyi Tamas Cirill, este, joi, la Basilica Papală Maria Radna, cel mai mare loc de pelerinaj catolic din vestul României

Abatele celei mai vechi mănăstiri din Ungaria, Pannonhalma, caredeține cel de-al doilea cel mai mare teritoriu abațial din lume, după Monte Cassino din Italia, ES Hortobagyi Tamas Cirill, este joi, în județul Arad, pentru a oficia slujba de Adormirea Maicii Domnului de la Mănăstirea Basilica Papală Maria Radna, care este cel mai mare loc de pelerinaj din vestul ţării pentru credincioşii catolici şi de alte religii, atât din țară, cât și din străinătate.

Evenimentul are loc la 34 de ani de la sfințirea abatelui ca preot.

Preotul Paroh al Basilicii Papale Maria Radna, Andreas Reinholz.

SFânta liturghie solemnă va Fi oFiciată, joi, cu începere de la ora 11, în limbile română-mahiară-germană, alături Abatele de Pannonhalma, fiid ES Iosif Csaba Pall, episcopul de Timişoara. Slujbele speciale de Adormirea Maicii Domnului au început la Maria Radna încă de sâmbătă, perioadă în care la basilică ajunge peste 15.000 de pelerini.

La Mănăstirea Hodoş-Bodrog, care este cel mai mare loc de pelerinaj pentru credincioşii orotodocşi din vestul ţării, slujbele dedicate au început miercuri după masă și continuă, inclusiv peste noapte, iar în ziua Marelui Praznic, Sfânta Liturghie Arhiereasca.- de către IPS Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului. Hodoș-Bodrog, care îşi sărbătoreşte şi hramul la Adormirea Maicii Domnului, este considerată ca fiind cea mai veche mănăstire cu viață monahală neîntreruptă din România.