Arad: AUDIO Consiliul Județean Arad a înființat un grup de lucru pentru atragerea investițiilor din China în Arad 

Consiliul Județean Arad a înființat un grup de lucru pentru atragerea investițiilor chineze în județ, iar cele mai recente discuții vizează colaborări în domeniul turismului cultural, respectiv informarea cu privire la potențialul de investiții în exploatarea apei termale. 

 

Mai mult, de la sfârșitul anului 2019, o a doua cursă directă între Budapesta și China, facilitează accesul turiștilor chinezi înspre Europa Centrală și de Est.

 

În acest sens, Consiliul Județean Arad a propus extinderea discuțiilor de la nivel administrativ la nivelul agențiilor locale de turism, pentru a facilita organizarea de tururi în cele două state. De asemenea, Consiliul Județean Arad va propune Ambasadei Republicii Populare Chineze la București să ia în calcul extinderea acordării de vize și printr-un birou în vestul țării. Aradul, prin poziția sa geografică, ar fi ideal în acest sens, pentru că este ușor accesibil de toți locuitorii din vestul țării și ar scuti doritorii de un drum la București. 

 

Conform președintelui Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, „Aradul nu trebuie privit doar ca o destinație în sine, ci, vorbind în termeni realiști, pentru turismul de mare anvergură poate reprezenta o destinație de etapă, într-un circuit care să includă și alte obiective din România, Ungaria sau Serbia”. 

 

„Faptul că de la Budapesta există încă un zbor direct înspre China, reprezintă o deschidere importantă înspre spațiul Europei Centrale și de Est, dar și o înlesnire a fluxului de turiști de la noi înspre Republica Populară Chineză. Pe noi ne interesează, cu prioritate, ca Aradul și arădenii să profite de asta”, a mai declarat președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.

 

Ascultă aici sau în linkul de mai jos declarația completă a președintelui Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.

 

O altă temă discutată s-a referit la investiții. Consiliul Județean Arad a creat un grup de lucru pentru facilitarea informării potențialilor investitori din Republica Populară Chineză, cu privire la condițiile începerii unei afaceri în Arad și susținerea administrativă pentru marii investitori. 

 

Județul Arad este înfrățit cu 2 provincii din China, iar municipiul are, de asemenea, relații de înfrățire cu un oraș din China.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.