Arad: 72 de ani de când Regele Mihai I și Regina Mamă Elena își începeau exilul. Trenul Regal a ieșit din România prin Arad

Sâmbătă, 4 ianuarie, se împlinesc 72 de ani de când Regele Mihai I își începea greul și lungul exil, după ce a fost forțat ca să abdice, iar România a fost preluată decătre comuniștii români susținuți de sovietici. Familia Regală a părăsit România prin județul Arad.

 
Pe 3 ianuarie 1948, Regele Mihai I și Regina Mamă Elena, alături de câțiva anhajați apropiați, au plecat cu Trenul Regal din Gara de la Sinaia.
 
Conform wikipedia.org, pe data de 4 ianuarie, trenul a oprit la Săvârșin pentru scurt timp, unde Regele deținea încă de atunci domeniul cu castel. În vagoane a mai urcat o persoană, iar apoi Regele Mihai I și Regina Mamă Elena au părăsit România pe la Curtici.  Garnitura s-a îndreptat către secțiunea Vienei ocupată de armata americană, unde un ofițer american a intrat în vagon, salutând pe Rege și pe Regina mamă și confirmându-le că sunt liberi. Drumul a continuat apoi către Lausanne.
 
Exilul forțat al Regelui Mihai I a durat până în anul 1997.
 
Regele Mihai spunea mereu că Săvârșin, unde Familia Regală are singura reședință privată din România, era locul său preferat. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.