Arad: AUDIO Consiliul Județean Arad construiește 2 noi stații de autobuz. Unde sunt amplasate

Consiliul Județean Arad dorește să construiască două noi stații de autobuz, în comuna Fântânele, pentru a asigura călătorilor condiții cât mai optime de transport.

Conform președintelui Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, „]n acest scop, a fost supus votului consilierilor județean un proiect prin care să aprobe studiul de fezabilitate pentru construirea acestor două stații. Practic, se va realiza câte o bandă în plus, pe o parte și pe cealaltă a drumului, fiecare în lungime de 150 de metri, cu o lățime de șase metri, iar refugiile pentru pietoni vor avea patru metri lungime, 1,60 metri lăţime şi 2,8 metri înălţime”.

„Răspundem întotdeauna cerințelor cetățenilor, inclusiv în acest domeniu al transportului în comun din județ. Dacă în urmă cu o săptămână am dat curs solicitărilor elevilor și profesorilor de la Colegiul Național «Elena Ghiba Birta», privind suplimentarea unor curse pe anumite trasee județene, necesare elevilor care studiază după-amiaza, construirea acestor două stații de autobuz în Fântânele se încadrează în același registru, prin care încercăm să ne conformăm așteptărilor cetățenilor”, a mai declarat președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.

Președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.

În prezent transportul în comun nu dispune de staţii în acea zonă şi este nevoit să staţioneze pe benzile de circulaţie a drumului judeţean DJ 682, ceea ce duce la probleme în trafic. După aprobarea studiului de fezabilitate, proiectarea şi execuţia celor două staţii de autobuz vor fi scoase la licitaţie.