Arad: AUDIO Drum modernizat care face legătura între Arad și Timiș, gata cu 3 luni mai devreme

Drumul Zăbalț, din Arad, – limită de județ Timiș este la un pas de recepție, după ce președintele Consiliului Județean Arad a semnat, marți, documentele pentru întocmirea comisiei de recepție.

Conform președintelui Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, drumul, care este terminat cu mai bine de trei luni înainte de termen, constituie o nouă oportunitate de dezvoltare pentru zona de sud a județului Arad și creează o nouă rută de acces spre Autostrada A1, ceea ce ajută forța de muncă și economia locală.

În lungime de 3,6 kilometri, drumul Zăbalț – limită de județ Timiș a fost preluat de constructor în august 2019 și avea un termen de execuție de 12 luni. Valoarea totală a lucrărilor se ridică la 3,8 milioane de lei. Garanția oferită de constructor pentru noul drum este de 60 de luni (5 ani) de la admiterea recepției.

4 legături mai bune între Arad și Timiș

Acesta constituie a doua legătură modernizată între Arad și Timiș, după darea în exploatare a drumului Neudorf – limită de județ Timiș.

În toamna acestui an urmează să fie deschisă o nouă legătură cu județul Timiș, între Sânpetru German și localitățile Sânpetru Mic și Gelu din județul Timiș. O a patra legătură pe ruta Lipova – Șiștarovăț – Cuveșdia se află în prezent în faza de licitație publică, urmând ca șantierul efectiv să înceapă undeva spre finalul acestui an.