Arad: AUDIO FOTO Un bărbat a descoperit cu detectorul de metale o bombă rămasă din cel de-al Doilea Război Mondial. Unde a căutataca

Un bărbat din Arad a descoperit, luni, cu detectorul de metale o bombă din cel de-al Doilea Război Mondial. Bărbatul a sunat imediat la 112.

Imagine
Conform purtătorului decuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, maior George Pleșca, „echipa pirotehnică a ISU ARAD s-a deplasat în zona localității Sebiș, unde un bărbat ce deține în mod legal un detector de metale, în urma unor căutări pe locul unui fost tranșeu din cel de al doilea război mondial a descoperit un proiectil”. 

„La fața locului echipa pirotehnică a găsit o bombă de aruncător de 82 mm, degradată. Muniția a fost preluata și transportata la depozit în vederea distrugerii. Reamintim populației că orice elemente de muniție sau muniție prezintă un real pericol chiar dacă este în stare avansata de degradare. În cazul descoperiri unor astfel de elemente trebuie anunțate de urgență autoritățile prin apelarea serviciului 112. Nu aruncați, nu mișcați, nu loviți muniția sau elementele de muniție”, a mai declarat purtătorul decuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, maior George Pleșca.

Ascultă aici sau în linkul de mai jos declarația completă a purtătorului decuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, maior George Pleșca.

Bomba avea focos şi era perfect funcţională, reprezentând un risc mare la manipulare sau şocuri din cauza degradării. ISU Arad face un apel la populaţie să anunţe imediat la 112 găsirea unor elemente de muniţie sau muniţie. 

Sursa foto: Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.