Arad: AUDIO FOTO VIDEO 20 de migranți, la frontiera de vest: 11, într-o casă în construcție din Bihor și 9, pe un câmp din Arad

20 de migranți au fost descoperiți decătre polițiștii de frontieră, în ultimele ore, la frontiera de vest a României, în timp ce se pregăteau ca să treacă ilegal granința cu Ungaria pentru a ajunge în țări din vestul Europei.20 de migranți au fost descoperiți decătre polițiștii de frontieră, în ultimele ore, la frontiera de vest a României, în timp ce se pregăteau ca să treacă ilegal granița cu Ungaria pentru a ajunge în țări din vestul Europei.

Imagine

Imagine

ARADCU 00 MIGRANTI POLITIA DE FRONTIERA SA16NOV

Arad: AUDIO FOTO VIDEO 20 de migranți, la frontiera de vest: 11, într-o casă în construcție din Bihor și 9, pe un câmp din Arad20 de migranți au fost descoperiți decătre polițiștii de frontieră, în ultimele ore, la frontiera de vest a României, în timp ce se pregăteau ca să treacă ilegal granința cu Ungaria pentru a ajunge în țări din vestul Europei.

Publicată de Realitatea De Arad pe Sâmbătă, 16 noiembrie 2019

https://www.facebook.com/216642159124213/videos/453208625324813/

Conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea, comisar-șef Laura Beatrice Bondar, „poliţiştii de frontieră din de la Girișu de Criș, Bihor, au depistat  unsprezece cetăţeni din Afganistan, Iran şi Somalia, într-un imobil nelocuit, aflat în construcție, la marginea localității Girișu de Criș”. 

 

„Întrucât acestea nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost preluate şi transportate la sediul instituției, pentru cercetări. În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că persoanele în cauză sunt cetăţeni din Afganistan, Iran și Somalia – opt bărbaţi şi două femei, cu vârste cuprinse între 18 şi 37 de ani, precum și un minor de 17 ani. Persoanele respective au declarat că intenţionau să treacă ilegal frontiera în Ungaria, cu scopul de a ajunge într-un stat din vestul Europei, majoritatea fiind solicitanți de azil în România”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea, comisar-șef Laura Beatrice Bondar,

Ascultă aici sau în linkul de mai jos declarația purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea, comisar-șef Laura Beatrice Bondar, despre Bihor.

 

O acțiune similară au desfășurat și polițiștii de frontieră de la Nădlac, județul Arad, în urma căreia, pe un câmp din zona frontierei, agenții au depistat nouă persoane din Turcia și Irak, care încercau să treacă ilegal în Ungaria.

 

„Vineri, în jurul orei 23.00, în cadrul unei acțiuni comune cu autoritățile maghiare, poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Nădlac au depistat nouă persoane  – 3 bărbați, 2 femei  și 4 copii – care intenționau să treacă fraudulos în țara vecină. Aceștia sunt cetățeni din Turcia și Irak,  adulții au vârste cuprinse între 20 şi 34 de ani, iar minorii între 2 și 11 ani. Și în acest caz, cei în cauză,  solicitanți de azil în România, au declarat că aveau ca destinație finală un stat din vestul Europei”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea, comisar-șef Laura Beatrice Bondar.

 

Ascultă aici sau în linkul de mai jos declarația purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea, comisar-șef Laura Beatrice Bondar, despre Arad.

Migranții sunt cercetați pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, însă polițiștii de frontieră extind cercetările pentru a da de urma rețelelor care se ocupă cu trafic de migranți.

 

În ultima săptămână, doar în Arad, polițiștii de frontieră au mai descoperit alți 39 de migranți, dintre care 30 de cetăţeni din Irak, Iran, Sri Lanka şi Afganistan, au fost depistați ascunși într-o pensiune dezafectată în oraşul Sântana, judeţul Arad. Aceştia au declarat că intenţionau să treacă ilegal frontiera în Ungaria, cu scopul de a ajunge într-un stat din vestul Europei, majoritatea fiind solicitanţi de azil în România.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.