Arad: AUDIO FOTO VIDEO Bomba de aviație de 50 de kg, din cel de-al Doilea Război Mondial, transportată cu bicileta și aruncată la marginea unui drum circulat din Arad, a fost distrusă cu succes de către pirotehniștii ISU Arad. Cum a fost misiunea

Bomba de aviație de 50 de kg, din cel de-al Doilea Război Mondial, care a fost descoperită, luni, aruncată la marginea unui drum circulat din județul Arad, a fost distrusă cu succes, marți, decătre pirotehniștii dincadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Arad, a anunțat, în urmă cu puțin timp, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, maior George Pleșca.

ARADCU 00 BOMBA DISTRUSA ISU ARAD MA27AUG

Bomba de aviație de 50 de kg, din cel de-al Doilea Război Mondial, care a fost descoperită, luni, aruncată la marginea unui drum circulat din județul Arad, a fost distrusă cu succes, marți, decătre pirotehniștii dincadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad.Măsuri speciale de pază, în cursul nopții de luni către marți, în județul Arad, dupăce la marginea drumului județean care leagă municipiul Arad de comuna Frumușeni a fost descoperită bomb exploziv-brizantă. Mai grav chiar, bărbatul care a aruncat muniția a fost filmat în timp ce transporta bomba cu o bicicletă, fără să-i pese de pericolul la care s-a expus atât pe el, cât și pe localnici.

Publicată de Realitatea De Arad pe Marţi, 27 august 2019

„Misiunea pirotehnică s-a încheiat cu succes. Bomba a fost distrusă în condiții de siguranță. Mulțumim pentru sprijin Inspectoratului de Poliție Județean Arad, Inspectoratului Județean de Jandarmi și Centrului medical județean al MAI”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, maior George Pleșca.

Măsuri speciale de pază, în cursul nopții de luni către marți, în județul Arad, dupăce la marginea drumului județean care leagă municipiul Arad de comuna Frumușeni a fost descoperită bomb exploziv-brizantă. Mai grav chiar, bărbatul care a aruncat muniția a fost filmat în timp ce transporta bomba cu o bicicletă, fără să-i pese de pericolul la care s-a expus atât pe el, cât și pe localnici.

Incidentul a avut loc la circa 5 metri de drumul județean care leagă municipiul Arad de comuna Frumușeni, chiar la intrarea în comună.

Pirotehiștii dincadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad au ajuns la fața locului luni seara, dupăce un apel la 112 anunța existența unei bombe, muniția fiind abandonată decătre o persoană necunoscută inițial, care ar fi transportat-o cu o bicicletă. Pe grupul de Facebook AradTraffic există un filmuleț în care un bărbat apare transportând cu bicicleta ceea ce pare a fi o bombă.

Ca urmare a cercetării efectuate asupra muniției s-a decis că bomba să rămână până marți în acel loc, un echipaj de poliție asugurând paza peste noapte. Și asta pentru că echipele pirotehnice nu execută distrugeri pe timp de noapte. Pregătirile pentru distrugere durează un anumit timp și nu ar fi putut fi făcute până la lăsarea întunericului.

Operațiunea a fost reluată în cursul zilei de marți, când pirotehniștii ISU Arad au executat mai multe operațiuni specifice pentru a putea muta bomba la o distanța de siguranță fața de localitate și căile de comunicații.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, maior George Pleșca.

Pericolul era mare pentru că dacă ar fi explodat, puterea de aruncare a schijelor este decirca aproximativ 1 km.

Individul care a transportat bomba a fost identificat și le-a indicat autoriățile locul aproximativ unde a găsit-o… un câmp de pe malulul Mureșului. Pirotehniștii au asanat zona și nu au mai găsit alte elemente de muniție.

Arad: FOTO Ce se întâmplă cu bomba de aviație de 50 de kg, descoperită aruncată la marginea unui drum circulat din județul Arad