Arad AUDIO FOTO VIDEO: Cum a arătat mega-parada costumelor populare de la Arad, pentru a marca Ziua Națională a României. Sărbătoarea continuă duminică

Cca 1.000 de persoane au participat, sâmbătă seara, la o mega-paradă a portului popular românesc din aproape toate localitățile județului Arad, în preambulul Zilei Naționale a României. Manifestarea a avut ca scop reconstituirea delegaţiilor care au participat la Marea Unire din anul 1918.

ARADCU 00 PARADA COSTUME POPULARE 1 DECEMBRIE 30NOV COMPLET

Arad: Cum a aratat mega-parada costumelor populare de la Arad. Sărbătoarea continuă duminicăCca 1.000 de persoane au participat, sâmbătă seara, la o mega-paradă a portului popular românesc din aproape toate localitățile județului Arad, în preambulul Zilei Naționale a României. Manifestarea a avut ca scop reconstituirea delegaţiilor care au participat la Marea Unire din anul 1918.. În fruntea alaiului s-au aflat primarul municipiului Arad, Căliin Bibarț și președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, alături de consilieri județeni și primari din județ.Ceremoniile dedicate Zilei Naționale a României încep duminică, 1 decembrie, la ora 8 în Parcul Mihai Eminescu și continuă la ora 9 în fața primăriei, când, peste 200 de pompieri, polițiști, jandarmi și militari vor defila prin centrul municipiului Arad. Ceremoniile continuă la ora 10.30 la mormintele Corifeilor Marii Uniri din cimitirul Eternitatea.Ceremoniile organizate cu prilejul Zilei Naționale a României se vor încheia la ora 18.00, tot în fața Palatului Administrativ, prin retragerea cu torțe a militarilor Batalionului 191 de Infanterie „Colonel Radu Golescu” spre Cetatea Aradului pe traseul Bulevardul Revoluției – Piața Avram Iancu – Podul Decebal.

Publicată de Realitatea De Arad pe Sâmbătă, 30 noiembrie 2019

În fruntea alaiului s-au aflat primarul municipiului Arad, Călin Bibarț și președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, alături de consilieri județeni și primari din județ.

Ascultă aici sau în linkul de mai jos declarația completă a primarului municipiului Arad, Călin Bibarț.

 

Este a 3a oară când Consiliului Județean Arad organizează o asemenea paradă.

Ascultă aici sau în linkul de mai jos declarația completă a președintelui Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.

Primarul comunei Săvârșin, Ioan Vodicean, a venit îmbrăcat complet în costum autentic din zona pe care o conduce.

Ascultă aici sau în linkul de mai jos declarația completă a primarului comunei Săvârșin, Ioan Vodicean.

Ceremoniile dedicate Zilei Naționale a României încep duminică, 1 decembrie, la ora 8 în Parcul Mihai Eminescu și continuă la ora 9 în fața primăriei, când, peste 200 de pompieri, polițiști, jandarmi și militari  vor defila prin centrul municipiului Arad.  Ceremoniile continuă la ora 10.30 la mormintele Corifeilor Marii Uniri din cimitirul Eternitatea.

Ceremoniile organizate cu prilejul Zilei Naționale a României se vor încheia la ora 18.00, tot în fața Palatului Administrativ,  prin retragerea cu torțe a militarilor Batalionului 191 de Infanterie „Colonel Radu Golescu” spre Cetatea Aradului pe traseul Bulevardul Revoluției – Piața Avram Iancu – Podul Decebal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.