Arad: AUDIO FOTO VIDEO Tăietori ilegali de lemne în pădurile din zona de munte, descoperiți de jandarmii din Arad. Cum arată zona

Trei bărbați din comuna Vârfurile, județul Arad, sunt cercetați penal dupăce au tăiat ilegal mai mulți copaci dintr-o pădure.

Imagine

ARADCU 00 JANDARMERIA ARAD VI06DEC

Arad: AUDIO FOTO VIDEO Tăietori ilegali de lemne în pădurile din zona de munte, descoperiți de jandarmi din Arad. Cum arată zonaTrei bărbați din comuna Vârfurile, județul Arad, sunt cercetați penal dupăce au tăiat ilegal mai mulți copaci dintr-o pădure.Vezi în linkul de mai jos ce a declarat purtătoru decuvânt al Jandarmeriei Arad, plt.adj. Dan Monoranu, despre acest caz.

Publicată de Realitatea De Arad pe Vineri, 6 decembrie 2019

Conform purtătorului decuvânt al Jandarmeriei Arad, plt.adj. Dan Monoranu, „în cadrul unei acţiuni desfăşurate pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice, un echipaj de jandarmerie din cadrul Grupei de Jandarmi Supraveghere și Intervenție Sebiș, a depistat într-o zona împădurită de pe raza localității Vîrfurile, trei bărbați care încărcau mai mulți arbori într-o remorcă, cu intenția de a-i transporta la domiciliu. În urma verificărilor preliminare efectuate, jandarmii au constatat faptul că, în data de 5 decembrie cei trei bărbați s-au deplasat în zona împădurită, de la marginea localității Vîrfurile unde au tăiat ilegal 10 arbori din specia cer și carpen, cu intenţia de a-i transporta la domiciliu”.

„La fața locului a fost solicitat un reprezentant din cadrul Ocolului Silvic Codrii Iancului din Hălmagiu, iar în urma măsurătorilor efectuate, a rezultat un volum de 8 metri cubi de arbori tăiați, în valoare de 4.600 lei”, a mai declarat purtătorul decuvânt al Jandarmeriei Arad, plt.adj. Dan Monoranu.

Ascultă aici sau în linkul de mai jos declarația completă a purtătorului decuvânt al Jandarmeriei Arad, plt.adj. Dan Monoranu.

Jandarmii au întocmit pe numele celor trei bărbați actele de sesizare pentru săvârșirea infracțiunilor de tăiere ilegală de arbori și furt de material lemnos.

Documentele au fost înaintate organelor de urmărire penală în vederea continuării cercetărilor, iar materialul lemnos a fost predat în custodie Ocolului Silvic Codrii Iancului din Hălmagiu.

Jandarmii și polițiștii continuă cercetările în acest caz.

Sursa foto-video: Inspectoratul de Jandarmi Județean Arad

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.