Arad: AUDIO FOTO VIDEO Zeci de persoane, la „Marșul pentru Păduri”. „Orice tai, trebuie plantat de 3 ori”. Ce experiențe au avut prin păduri 

Peste 50 de persoane, inclusiv cu copii mici în brațe, au participat, dumincă seara, la „Marșul pentru Păduri”, care a fost organizat în fața Palatului Administrativ dincentrul municipiului Arad.

Imagine

ARADCU 00 MARS PENTRU PADURI DUM03NOV

Arad: AUDIO FOTO VIDEO Zeci de persoane, la "Marșul pentru Păduri". "Orice tai, trebuie plantat de 3 ori". Ce experiențe au avut prin păduri Peste 50 de persoane, inclusiv cu copii mici în brațe, au participat, dumincă seara, la "Marșul pentru Păduri", care a fost organizat în fața Palatului Administrativ dincentrul municipiului Arad.https://realitateadearad.net/index.php/2019/11/03/arad-audio-foto-video-zeci-de-persoane-la-marsul-pentru-paduri-orice-tai-trebuie-plantat-de-3-ori-ce-experiente-au-avut-prin-paduri/

Publicată de Realitatea De Arad pe Duminică, 3 noiembrie 2019

Unii dintre protestatari față de tăierile necontrolate a pădurilor din România purtau în mâine pancarde pe care se putea citi, printre altele: „Stop tăierilor ilegale”, „Pădurea înseamă viață”, „Toți respirăm oxigen”, „Vrem protecția reală a pădurilor seculare din România”, „Cerem modernizarea SUMAL”, „Pădurea egal viață”.
„Este foarte importantă calitatea aerului, înainte de mâncare sau băutură.  Orice tai, trebuie plantat de 3 ori. (…) Am văzut o porțiune întreagă dintr-un deal, care a fost tăiată tot, s-a ras. Nu am văzut nicăieri că s-a plantat”, a declarat unul dintre tinerii participanți.
Ascultă aici sau în linkul de mai jos ce au declarat unii dintre participanți.

Participanții au plecat apoi în marș pe Bulevardul Revoluției din centrul orașului. Traseul a fost  trotuar, pe tronsonul Primărie-Teatrul Clasic Ioan Slavici-Primărie.
Marșul, care a fost unul liniștit, a fost supravegheat decătre jandarmi și polițiști și s-a încheiat fără incidente.
Protestele și-au propus ca să atragă atenția asupra importanței salvării pădurilor din România și acuză autoritățile de la București că distrug flora și fauna din România, care sunt unice în lume.

Cunoscutul alpinist Török Zsolt, imagine a campaniei de salvare a pădurilor

Marșul a făcut parte dintr-o campanie a ONG-ului Agent Green România care s-a desfășurat în mai multe orașe din România.
Cunoscutul alpinist Török Zsolt, care a murit în cursul lunii august în timp ce se antrena pentru o nouă expediție, a fost imaginea de pe două bannere care prmovează „Marșul pentru Păduri”. Manifestarea a fost organziată decătre ONG-ul Agent Green, pe care Zsolt îl susținea de mai mulți ani, inclusiv prin participarea la proteste sau marșuri pentru salvarea pădurilor.
Astfel că în 2 dintre bannerele propuse pentru protestul de duminică apare Török Zsolt la acțiunile de salvare a pădurilor, cu mesajele „Nu te vom uita niciodată” și, respectiv, „Mereu în linia întâi”.
Mai multe informații, găsiți oe contul de Facebook Agent Green România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.