Arad: Aglomerație la frontiera de vest, pe sensul de ieșire din România

Circulația pentru traficul mașinilor mici se desfășoară cu dificultate, duminică seara, în cel mai mare punct rutier de trecere a frontierei din România, Nădlac 2, de pe autostrada Nădlac-Arad.

Imagine
Aplicația Poliției de Frontieră indică timp de așteptare de 150 de minute pe sensul de ieșire din țară pentru autoturisme și autocare. La Nădlac 1 de pe DN7 se așteaptă 90 de minute, iar la Cenad, în Timiș, se așteaptă 60 de minute.
Conform Poliției de Frontieră aglomerația s-a creat ca urmare a numărului mare de persoane care doresc să iasă din țară în acest moment. O posibilă explicație ar fi că în aceste zile s-a marcat Ziua Morților, iar localncii de pe o parte și de pe alta a graniței au mers la cimitirele din zonă.
Poliția de Frontieră a luat măsuri speciale pentru a face față situației. La Nădlac 2 se lucrează pe 6  benzi pentru autoturisme și 1 pentru autocare, la Nădlac 1 se lucrează pe 3 căi de ieșire din țară, iar la Cenad pe 3 artere de ieșire din țară.
Autoritățile estimează că situația va reveni la normal în cursul nopții de duminică spre luni.
Altă aglomerație se va forma însă pe sensul de ieșire din țară pentru TIR-uri, în condițiile în care în weekend circulația acestora prin Ungaria este interzisă, traficul greu reluându-se la duminică la ora 23.00, ora Romîniei.
Din acest motiv, Poliţia de Frontieră le recomandă şoferilor să consulte aplicaţia online care monitorizează traficul, de pe site-ul instituţiei, politiadefrontiera.ro, astfel încât să aleagă pentru ieşirea din ţară un punct unde nu sunt timpi mari de aşteptare pentru control.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.