Arad: AUDIO Închiderea inelului de centură al municipiului Arad și creare unei noi centuri Vladimirescu-Zimandcuz-Șofronea, pregătite de Consiliul Județean Arad 

Închiderea inelului decentură al municipiului Arad și creare unei noi centuri Vladimirescu-Zimandcuz-Șofronea sunt printre prioritățile Consiliul Județean Arad în perioada următoare.

Centura de Sud-Est a Municipiului Arad, care va închide inelul orașului, este un proiect eligibil, aflat pe lista de rezervă pentru a fi finanțat cu bani europeni, în valoare de cca 38 de milioane de euro.

Conform vicepreședintelui Consiliului Județean Arad, Sergiu Bîlcea, proiectul prevede crearea unei legături între DN 7 (proximitate Vladimirescu) și DN 69 (drumul Arad- Timișoara). Lungimea proiectului, care cuprinde și un nou pod peste Mureș, este de 10,9 kilometri.

Consiliul Județean are în vedere modernizarea și a altor tronsoane de drum județean, care să funcționeze inclusiv ca și centuri ocolitoare. 

Drumul județean Zimandcuz-Șofronea este aproape finalizat, în faza de documentație aflându-se și centura localității Vladimirescu, care va porni din DN 7, va trece prin fostul Combinat Chimic și se va racorda la drumul Vladimirescu-Horia. Pentru a «lega» cele două tronsoane, se va realiza, în viitorul apropiat, un drum nou, care va porni din drumul județean Arad-Horia până la Zimandcuz, a mai declarat vicepreședintele Consiliului Județean Arad, Sergiu Bîlcea. 

Cel de-al doilea inel, Vladimirescu-Zimandcuz-Șofronea va fi util pentru dezvoltarea economică a unor noi zone, dar și pentru decongestionarea traficului de tranzit al municipiului.

Conform președintelui Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, „oinfrastructură rutieră dezvoltată și modernizată înseamnă nu doar siguranță și confort în trafic, nu doar evitarea aglomerațiilor și, implicit scăderea riscului de accidente, ci mai ales creșterea economiei”.

„Prin drumuri bune în tot județul putem atrage investitori, oferim locuri de muncă arădenilor la ei acasă, nu doar în municipiul Arad, ci și în alți poli de dezvoltare economici din județ. O economie locală puternică înseamnă dezvoltarea industriei, a serviciilor, a turismului, înseamnă creșterea nivelului de trai pentru arădeni”, a mai declarat președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.

Ascultă aici sau în linkul de mai jos declarația completă a președintelui Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.

Conform președintelui Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, Consiliul Judeţean Arad administrează cca 1200 de km de drumuri judeţene, din care şi-a propus ca să reabiliteze în acest mandat cca 300 de km.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.