ARAD: AUDIO Managerul Spitalului Județean Arad, suspendat din funcție, după ce i se reproșează mai multe nereguli în legătură cu noul coronavirus

Managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, unde mai multe decese cauzate de noul coronavirus au fost anunțate către Direcția de Sănătate Publică Arad cu întârzieri de 1 lună, a fost suspendat, vineri, din funcție.

Fostei directoare, economist Carmen Lucuța, i se reproșează că nu a ținut spitalul în mână cum ar fi trebuit.Conducerea Direcției de Sănătate Publică Arad a cerut demiterea directoarei, dar în perioada stării de urgență acest lucru nu estep posibil, așa că s-a aplicat suspendarea. Măsura a fost cerută  ca urmare a unor controale efectuate în aceste zile.

Directorul DSP Arad, dr. Horea Timiș, explică motivele care au dus la această măsură.

„Am cerut demiterea managerului Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, dar conform procedurii din starea de urgenţă, a fost suspendată din funcţie. A fost un cumul de neconformităţi constatate în managementul spitalului, între care amintesc neimplementarea măsurilor care să asigure respectarea metodologiei de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus, deficienţe în managementul privind neraportarea deceselor la Direcţia de Sănătate Publică Arad conform metodologiei INSP, deficienţe în managementul raportării setului minim de date, neîntocmirea de către SCJU Arad a fişelor de supraveghere, deficienţe constate de către echipa de evaluare medicală a trimisă de domnul secretar de stat Raed Arafat”, a mai declarat directorul DSP Arad, dr. Horea Timiș.

Carmen Lucuţa a declarat că a primit ordinul de ministru.

„Conform ordinului de ministru, am fost suspendată din funcţia de manager al SCJU Arad. Le mulţumesc tuturor colegilor, administraţiei judeţene şi locale pentru colaborarea din aceşti trei ani în care am ocupat funcţia şi îi urez succes celui care va prelua conducerea spitalului”, a declarat Carmen Lucuța.

Ordinul de schimbare din funcție a fost emis vineri decătre Ministerul Sănătății, iar un director interimar va fi propus în cursul zilei de vineri.