Arad: AUDIO Măsuri speciale în județul Arad, după ce la marginea unui drum circulat a fost descoperită aruncată o bombă de aviație de 50 de kg, transportată cu bicileta

Măsuri speciale de pază, în cursul nopții de luni către marți, în județul Arad, dupăce la marginea unui drum circulat a fost descoperită o bombă de aviație exploziv-brizantă de 50 de kg.

Incidentul are loc la marginea drumului județean care leagă municipiul Arad de comuna Frumușeni.

Pirotehiștii dincadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad au ajuns la fața locului luni seara, dupăce un apel la 112 anunța existența unei bombe, muniția fiind abandonată decătre o persoană necunoscută, care ar fi transportat-o cu bicileta.

Pe grupul de Facebook AradTraffic există un filmuleț în care bomba apare transportată decătre un bărbat cu o biciletă.

Conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, maior George Pleșca, „ca urmare a cercetării efectuate asupra muniției s-a decis că bomba rămâne până marți în acel loc, un echipaj de poliție asugurând paza peste noapte”.

„Echipele pirotehnice nu execută distrugeri pe timp de noapte. Pregătirile pentru distrugere durează un anumit timp și nu ar fi putut fi făcute până la lăsarea întunericului. Muniția se va distruge în cursul zilei de marți. Se vor executa mai multe operațiuni specifice pentru a se putea muta bomba la o distanța de siguranță fața de localitate și căile de comunicații. În acest moment, bomba este la cca 5 metri de drum”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, maior George Pleșca.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, maior George Pleșca.

Sursa foto: Corina Kufu StepanAradTraffic✔️