Arad: AUDIO Orașul Pecica, singura localitate din România, aleasă pentru a marca succesul celor 100 de proiecte transfrontaliere cu Ungaria, ocazie cu care s-a creat Parcul Cooperării. Motivul

Orașul Pecica, din județul Arad, este singura localitate din România aleasă ca să marcheze realizarea a 100 de proiecte transfrontaliere între România și Ungaria. 

Iar pentru acest lucru, la Ferma de Bivoli, a fost inaugurat Parcul Cooperării, în care au fost plantați 100 de copaci: 25 de stejari, 25 de platani, 25 de castani şi 25 de tei.
Conform primarului orașului Pecica, Petru Antal, „în Pecica au fost plantați 100 de copaci și la fel și în orașul Gyula, din județul Bekes, Ungaria”.
„Am inaugurat, la Ferma de Bivoli, Parcul Cooperării, unde au fost plantaţi 25 de stejari, 25 de platani, 25 de castani şi 25 de tei în cadrul evenimentului anual organizat de Programul Interreg V-A România-Ungaria, reprezentând tot atâtea proiecte transfrontaliere derulate cu succes în ultimii ani de administrațiile locale din cele două ţări. Am spus cu această ocazie că Pecica este locaţia ideală, deoarece în ultimii 13 ani am scris tot atâtea proiecte transfrontaliere cu Ungaria, iar 11 dintre acestea le-am şi câştigat și sper că peste 100 de ani cei care vor administra orașul își vor aminti despre această zi și despre cine a plantat acești pomi care sper să prindă rădăcini cât mai adânci”, a mai declarat primarul orașului Pecica, Petru Antal.
Ascultă aici sau în linkul de mai jos declarația completă a primarului orașului Pecica, Petru Antal.

La eveniment au participat reprezentanții autorității care administrează proiectele transfrontaliere: Roxana Racoviţă, șefa Autorității de Management pentru Programul Interreg V-A România-Ungaria din cadrul Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, Monica Terean, şefa Secretariatatului Comun al programului, Livia Banu, directorul executiv al Biroului Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Oradea pentru Granița România-Ungaria (BRECO).
Invitaţii evenimentului au fost Ambasadorul României la Budapesta, Excelenţa Sa Marius Lazurca, reprezentantul Ministerului Afacerilor Externe al Ungariei, Stefanik András, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Iustin Cionca, primarul oraşului Curtici, Bogdan Ban, primarul comunei Socodor, Ioan-Dimitrie Jura, viceprimarul orașului Pecica Stanoiov Miodrag şi specialişti pe proiecte europene din administraţiile celor trei localităţi, precum şi de la Consiliul Județean Arad.

Sursa foto: Petru Antal Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.