Arad: AUDIO Subprefectul de Arad și-a suspendat concediul medical și s-a întors la datorie. Prefectul a emis un comunicat. Ce spun cei doi oficiali 

Dupăce intrarea prefectului și subprefectului de Arad în concendiu medical înainte de primul tur al alegerilor prezidențiale a creat discuții aprinse la nivel național, iar noul ministrul al Afacerilor Interne, Marcel Vela, a numit problema de la Arad ca fiind „gravă”, cei doi oficiali au reacționat. Prefectul Florentina Horgea a emis un comunicat de presă, iar subprefectul Vasilică Damian și-a suspendat concediul medical și s-a întors la Prefectură.

Prefectul Florentina Horgea: „nu înteleg acuzațiile că m-am îmbolnăvit fictiv și că mi-aș dori blocarea alegerilor. Sunt un om responsabil și demn”

La cererea mass-media, prefectul Aradului, Florentina Horgra, a emis, vineri, un comunica de presă, iar subprefectul Vasilică Damian s-a întors, tot de vineri la Prefectură.
În comunicatul de presă, prefectul Florentina Horgea spune că „într-adevăr sunt în concediu medical, sunt acasă bolnavă, lucru ce se poate verifica. În ceea ce privește pregatirea alegerilor doresc să vă informez că nivelul județului Arad nu sunt probleme în procesul premergator pregătirii alegerilor. Suntem în grafic cu toate activitățile prevăzute în calendarul electoral. Chiar dacă sunt bolnavă și acasă, păstrez legătura cu colegii din Prefectura pentru a mă asigura că alegerile se vor desfășura fără probleme”.
„De asemenea, în prima zi de concediu medical am informat ministerul cu persoana de contact din cadrul instituției, care cordoneaza activitatile, Cosmin Pribac, care ieri în cadrul videoconferinței a confirmat faptul că nu sunt probleme la Arad în ceea ce privește organizarea alegerilor. Mai mult decât atât raportările săptămânale cu privire la alegeri, le facem MAI-lui, încă din luna septembrie, confirmă faptul că nu se bocheaza procesul electoral și am respectat toate activitățile. Motiv pentru care nu înteleg reacțiile și acuzațiile că m-am îmbolnăvit fictiv și că mi-aș dori blocarea alegerilor. Sunt un om responsabil și demn și așa vreau să îmi închei activitatea”, mai spune prefectul Florentina Horgea în comunicat.

Subprefectul Vasilică Damian: „îmi fac datoria pentru care am fost numit în această funcție. (…) eu sunt un militar de carieră, am onoare și veriticalitate. Eu am morală, sunt crescut într-o morală creștină și militară”

Subprefectul Vasilică Damian s-a întors de vineri la Prefectură pentru că „sunt acte de semnat, era un pic de blocaj la nivel de Prefectură, am venit să asigur activitatea, dupăcare după procesul electoral îmi voi prezenta demisia de onoare”.
Vasilică Damian spune că este în continuare sub tratament medical, inclusiv injectabil, dar se simte mai bine.
„Îmi fac datoria pentru care am fost numit în această funcție. (…) eu sunt un militar de carieră, am onoare și veriticalitate. Nu părăsesc nava când este mai greu. Eu am morală, sunt crescut într-o morală creștină și militară”, a mai declarat subprefectul Vasilică Damian.
„Am preluat gestionarea tuturor activităţilor, pentru buna asigurare a continuităţii procesului electoral. Mi-am suspendat concediul medical. După alegeri, îmi voi prezenta demisia, ca gest de onoare, dar nu pentru că mi-ar fi fost aduse reproşuri, ci pentru că aşa e normal când se schimbă politic guvernul”, a mai declarat subprefectul Vasilică Damian.
Ascultă aici sau în linkul de mai jos declarația completă a subprefectului Vasilică Damian.

Prefectul de Arad, Florentina Horgea, și subprefectul Vasilică Damian, au intrat în concediu medical cu câteva zile înainte de vehiculata schimbare din funcție a celor 2.
Florentina Horgea, care este prima femeie prefect al Aradului, a fost numită în funcție pe data de 07 iulie 2017. Vasilică Damian a fost numit subprefect pe data de 5 octombrie 2017.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.