Arad: AUDIO Târgul de Crăciun de la Arad se deschide vineri. Peste 1 MILION de beculețe LED împodobesc Aradul. Care sunt noutățile

Târgul de Iarnă, ediția 2019, are loc în peripada 22 noiembrie 2019 – 11 ianuarie 2020, au anunțat, miercuri, Centrul Municipal de Cultură Arad și Primăria Municipiului Arad.

Imagine

Târgul va fi organizat în Parcul Mihai Eminescu. Ca în fiecare an, în fața Palatului Administrativ vor fi amplasați brazii de Crăciun care vor fi aduși din Munții Apuseni.

 

Deschiderea oficială a târgului va avea loc vineri, 22 noiembrie 2019, la ora 18.00, când pe scena din Parcul Eminescu, unde vor concerta Nova Band, Daniel Julean și Nicoleta Brola și Nicole Cherry. 

Ascultă aici sau în linkul de mai jos declarația completă a primarului municipiului Arad, Călin Bibarț.

 

În aceeași seară în care se va deschide Târgul de Iarnă va avea loc și festivitatea de aprindere a iluminatului festiv al orașului. Având în vedere că Municipiul Arad este primul oraș din România modernizat în totalitate cu iluminat Led și telemanagement la punctele de aprindere, de sărbătoarea Crăciunului orașul va fi împodobit cu peste un million de beculețe LED.

 

Zona centrală va fi și în acest an scăldată în lumină și culoare. Pe lângă figurinele din anii trecuți, noutatea acestui an o reprezintă structura 3D luminoasă: cu cuvintele “I LOVE ARAD”, care se va regăsi în 5 puncte din oraș: pe platoul din fața Palatului Administrativ, în Piața Avram Iancu, în Parcul Mihai Eminescu, în sensul giratoriu de la UTA și în parcul Sf. Maria.

 

Intrarea pe strada Romul Veliciu dinspre bulevard va fi probabil și anul acesta unul dintre punctele de atracție din oraș mai ales pentru realizarea celor mai reușite fotografii, iar asta datorită figurinei 3D “2020” ce urmează să fie montată aici.  Prin zonele împodobite se află strada Mețianu, care va fi și în acest an decorată cu 5 îngeri luminoși.  

 

La Târgul de Crăciun vor mai avea loc concerte cu artiști consacarați în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, iar în fiecare seară de luni până joi, școlile și grădinițele din municipiul și județul vor putea să prezinte mici spectacole. 

 

Primăria Municipiului Arad este dispusă să plătească pentru iluminatul festiv din acest an aproximativ 155.000 de euro cu TVA.

 

După deschiderea târgului, programul artistic va fi completat cu evenimentele tradiționale din perioada sărbătorilor: concertele dedicate Zilei Naționale a României, concertele prilejuite de aprinderea luminițelor în brazii de Crăciun și sosirea lui Moș Nicolae și concertele din ultima noapte a anului când va fi organizat Revelionul Popular. Programul complet al evenimentelor care vor avea loc la Târgul de Iarnă va fi anunțat zilele viitoare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.