Arad: AUDIO Teren de fotbal, în valoare de 1,6 milioane de euro, amenajat la Arad. Cum va arăta baza sportivă omologată UEFA și FRF

Terenul de fotbal dincartierul Subcetate, din municipiul Arad, va fi amenajat cu bani de la Guvern, iar baza sportivă va fi omologată după cerințele UEFA și FRF, a anunțat, vineri, Primăria Municipiului Arad.

Primăria Municipiului Arad, care a solicitat Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţie Publice amenajarea bazei sportive din cartierul Subcetate în cadrul Programului Naţional de Construcţii de Inters Public sau Social, subprogramul „Complexuri sportive”, a anunțat că reprezentații Companiei Naționale de Investiții (CNI) au informat oficial municipalitatea că terenul de fotbal pe strada Cetăţii se numără printre cele 100 de baze sportive ce urmează să fie amenajate în întreaga ţară.

Conform primarului municipiului Arad, Călin Bibarț, „în aceste condiții, Primăria Municipiului Arad pregăteşte documentaţia pentru promovarea investiţiei în etapa următoare a programului. De asemenea va fi necesară şi adoptarea unei hotărâri de Consiliul Local prin care amplasamentul destinat construcţiei să fie predat Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţie Publice cel care va realiza această investiţie prin intermediul CNI”.

Ascultă aici sau primarului municipiului Arad, Călin Bibarț.

Cum va arăta baza sportivă

„În urma amenajării, baza sportivă din Subcetate, în suprafaţă de 14.000 mp va avea: un teren de fotbal de dimensiuni omologate UEFA şi FRF (105m x 68m), cu nocturnă şi tribune pentru 500 de spectatori, un teren sportiv mic de 20m x 40m, ce va fi tuşat pentru minifotbal, handbal, baschet, o clădire administrativă, vestiare şi parcare pentru autovehicule şi autocar”, a mai declarat primarul municipiului Arad, Călin Bibarț.

Valoarea estimativă a investiţiei se ridică la 8,16 milioane de lei (1,6 milioane euro).

„Orice investiţie pe care reuşim s-o aducem în oraş este un motiv de bucurie. Suntem pe poziţii şi-i vom sprijini pe cei de la CNI cu tot ce ţine de noi. Sperăm doar să se ţină de cuvânt”, a mai declarat primarul municipiului Arad, Călin Bibarț.